Skip to content
Politică

Bădălău reacționează după acuzațiile lui Iohannis privind bugetul: La Ministerul Economiei, avem de 10 ori mai mulți bani

Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Prezidențială a reacționat miercuri foarte dur la adresa bugetului pentru 2019, care a trecut deja de Parlament, prin o declarație de presă al purtătorului de cuvânt al Președintelui.

Domnul Klaus Iohannis atrage încă o dată atenția că bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării și progresului României, ci bunăstării PSD. (…) Mai grav, la baza elaborării sale nu au stat prioritățile României, ci nevoile PSD de a aloca banii publici în mod discreționar, în propriul beneficiu politic și pentru a asigura resurse pentru clientelă”, se arată în declarația de presă.

Pentru a obține un punct de vedere din partea PSD, PSNews a luat legătura cu Niculae Bădălău, care ocupă și funcția de ministru al Economiei.

Nu am văzut declarația purtătorului de cuvânt al administrației prezidențiale și nu pot să comentez. Eu pot să vă spun ce știu eu: că banii alocați ministerului Economiei sunt de trei ori mai mulți pe credite bugetare și de zece ori mai mulți pe credite de angajament, în comparație cu execuția pe anul trecut”, a declarat Niculae Bădălău, în exclusivitate pentru PSNews,

Dacă o luăm una peste alta, bugetul la Economie este de 10 ori mai mare, față de 2018. Eu atât pot să vă spun. Nu am văzut declarația, sunt la minister, muncim la repartizări. Dacă nu am văzut, nu pot să comentez”, a mai spus reprezentantul PSD.

Din cauza propriei incompetențe în gestionarea banilor publici, PSD în pană de soluții. Este elocvent cazul bugetelor administrațiilor locale, pe seama cărora s-a realizat în acest an închiderea în ținta de deficit a bugetului național.

Președintele României avertizează că efectele acestei situații sunt dintre cele mai grave, în condițiile în care ajung să fie puse sub semnul întrebării alocările fondurilor necesare persoanelor cu dizabilități, fapt care ar afecta sute de mii de familii. PSD dă dovadă de o indiferență crasă față de persoanele cu dizabilități, pe care le lasă în grija autorităților locale, dar nu se asigură că există fonduri necesare pentru aceste plăți.

Având în vedere toate aceste elemente, Președintele României urmează să ia o decizie în privința Legii bugetului de stat și Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pe care o va anunța public în zilele următoare”, se mai arată în declarația Administrației Prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *