Skip to content
Politică

Baia Mare: gest incredibil al primarului Cherecheş la un liceu. Deputat PNL, cu jalba la ministru

Primarul municipiului Baia Mare, UNPR-istul Cătălin Cherecheş, a provocat revolta unui deputat PNL, care merge cu jalba-n proţap la noul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj.

Deputatul liberal Radu Zlati a susţinut, joi, o declaraţie politică intitulată „Domnul Cherecheș față cu reacțiunea”, în care vorbeşte pe un ton revoltat despre ce a făcut edilul băimărean.

Redăm mai jos textul declaraţiei remise PSnews.ro:

„Domnule Președinte de ședință, stimaţi colegi,

Martore îmi sunt procesele verbale ale Comisiei pentru Învățământ, Cercetare, Tineret și Sport. Am fost în mod constant un adversar al modificării Legii Educației Naționale, în sensul introducerii obligativității uniformei școlare în învățământul preuniversitar. Pe de altă parte, nu am nici un motiv pentru a nutri vreo simpatie personală față de domnul profesor Cristian Heuberger, directorul demisionar al Liceului ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Sunt nevoit însă ca azi să atrag atenția prin acest mijloc, al declarației politice, domnului Ministru al Educației Naționale, asupra faptul că direcțiunea liceului ”Gheorghe Șincai” a fost ţinta unor presiuni, presiuni care au dus la demisia ambilor directori, pentru simplul fapt că Direcțiunea liceului a aplicat Legea Educației Naționale nr. 1/2011, precum și actele care reglementează viața școlară. Cu alte cuvinte, pentru că s-a cerut elevilor să poarte în școală uniformă școlară (conform unei hotărâri a Consiliului Profesoral, în concordanță cu legea 35/2007, a siguranței în unitățile școlare) și să semneze un contract educațional (conform Regulamentului de funcționare al unităților de învățământ preuniversitar, art. 256) elaborat, de altfel, de către MECȘ.

Faptul că unii elevi au fost nemulțumiți că li se solicită să se încadreze în prevederile Regulamentului de Ordine Interioară mai poate fi înțeles. Greu de înțeles, inacceptabil chiar, este faptul că primarul orașului Baia Mare, la apelul unei rubedenii, elev al respectivului liceu, a invadat practic liceul, însoțit de către presa prietenoasă, și a umilit public directorul liceului – o personalitate care, în plan didactic, nu a avut și nu are nimic a-și reproșa, iar în plan managerial nu făcea decât să aplice prevederile legale în vigoare. 

Solicit Ministrului Educației Naționale să ia act de comportamentul primarului Cherecheș şi să ia o atitudine publică referitoare la acest incident, în care primarul s-a comportat față de conducerea celui mai prestigios liceu băimărean precum un baron local (ceea ce se crede a fi!) față de pălmașii de pe moșia personală.

Va dovedi astfel, domnul Ministru, că numele său, Curaj, nu este doar o întâmplare. Și, poate că acolo unde a scuipat boierul, va săruta Domnul. Profesorul Heuberger și colega domniei sale, Marina Lici, merită mai mult decât atât!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *