Skip to content
Maramureș Știri locale

Baia Mare: Municipiul iese din carantină. Se redeschid terasele

PS News
" "

După 3 săptămâni, municipiul Baia Mare a ieşit din carantină zonală. Incidenţa cazurilor de coronavirus a ajuns la 3,97 la mia de locuitori, potrivit Adevarul.

După ce incidenţa cazurilor de coronavirus a scăzut considerabil, municipiul a ieşit din carantină. Decizia a venit cu o relaxare a în ceea ce priveşte măsurile luate, cu toate cetăţenii încă sunt nevoiţi să ţină cont de unele reguli.

" "
" "

După cum era de aşteptat, atât filtrele de poliţie instituite la intrările şi ieşirile din municipiu au fost ridicate, iar în timpul zilei cetăţenii nu mai sunt nevoiţi să aibă asupra lor declaraţiile pe proprie răspundere.

O măsură de relaxare foarte importantă priveşte restaurantele şi localurile din municipiu. Acestora le este permis să îşi redeschidă terasele în fiecare zi, până la ora 21:00. Şi centrele comerciale din municipiu vor rămâne deschise în weekend şi în zilele legale de sărbătoare începând de acum. Totuşi, operatorii din domeniul jocurilor de noroc şi cinematografele rămân închise.

În funcţie de cum va evolua situaţia epidemiologică în perioada următoare, autorităţile iau în calcul şi redeschiderea restaurantelor în interior. Totul va depinde însă de incidenţă, aşteptându-se ca aceasta să scadă sub 3 la mia de locuitori.

”Nu se deschid cinematografele, nu se organizează spectacole si concerte, inclusiv cele de tip drive-in. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori. Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în aceste spaţii (se desfăşoară în sistem take-away sau catering). Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisa. Rămân deschise terasele pana la ora 21.00”, au explicat reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

În continuare saloanele de înfrumuseţare rămân şi ele deschise, însă sub anumite condiţii. ”Triaj epidemiologic, asigurarea unei suprafeţe minime de 4 metri pătraţi pentru fiecare client şi păstrarea unei distanţe minime de 2 metri intre clienţi. Personalul angajat va purta în permanenţă mănuşi şi mască de protecţie, iar după fiecare client va dezinfecta instrumentarul şi suprafeţele de lucru. De asemenea, îşi va spăla şi dezinfecta mâinile. Operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele de protecţie şi substanţele dezinfectante necesare. Se va proceda la aerisirea salonului”, au mai transmis aceştia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *