Skip to content
Politică

Bălăcăreală în Parlament: Bichineț s-a luat de Goțiu și a vorbit despre „prepuțul gândirii lui Zgonea”

ziaruldevaslui.ro

A fost bălăcăreală miercuri în Parlamentul României: vestitul deputat PMP de Vaslui Corneliu Bichineț s-a luat de la fel de celebrul senator USR Mihai Goțiu și a vorbit despre „prepuțul gândirii” fostului președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea.

S-a întâmplat la dezbaterile finale din plenul reunit privind Codul de conduită pentru parlamentari (adoptat cu 230 de voturi pentru, 54 împotrivă și 78 de abțineri), criticat de către opoziție drept inutil și prost făcut, conform Realitatea.net.

„Din păcate, deși acest Cod de conduită în mod clar ne este necesar, Partidul Național Liberal a ales să se abțină, pentru că e un fel de apă sfințită: nici nu ajută, nici nu încurcă”, a declarat deputatul PNL Adriana Săftoiu.

„Acest cod de conduită este o cerință a mecanismului MCV; numai că cerința să o îndeplinim, nu să o bifăm. (…) USR a votat împotrivă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvați România, Dan Barna.

În schimb, Corneliu Bichineț a mărturisit că a votat codul, dar l-a calificat drept „o mare nenorocire”. Același Bichineț a râs de Mihai Goțiu, amintind de încăierarea acestuia de la B1 TV cu sociologul Mirel Palada.

„Și eu am votat acest Cod de conduită, dar este o mare nenorocire. (…) Cred că a pornit din prepuțul gândirii domnului Zgonea, care vă aduceți aminte cum țipa la parlamentari. (…) Domnul Goțiu, dacă vrea să nu se tundă, și încalcă Codul, și vreți să-l amendați cu jumătate din salariu, atunci de ce să-l mai flocăiască Palada la televizor?” a punctat deputatul PMP.

Ofensat, deputatul USR Cristian Seidler (liderul de grup) i-a atras atenția lui Bichineț în legătură cu limbajul folosit. Același Seidler a ținut să citeze din binecunoscuta poezie „Vinovații fără vină” a lui Dorin Liviu Zaharia.

„Discutăm despre un Cod de conduită și în cadrul acestor dezbateri folosim asemenea cuvinte de la tribuna Parlamentului. În plus, «nu contează cât de lung am părul, ci contează cât și cum gândesc»”, a zis Seidler.

În intervenția lui, senatorul USR Mihai Goțiu l-a asigurat ironic pe Corneliu Bichineț că va trece pe la frizer și nu numai.

„Nu știu dacă sunt o victimă a Codului, dar promit că data viitoare când mai vin la Parlament trec pe la designer vestimentar, trec pe la hair stylist… eventual discut și cu un lingvist… să văd dacă îndeplinesc cerințele de decență vestimentară pentru a putea activa în acest parlament – de altfel, extrem de decent”, a spus vicepreședintele Senatului.

În altă ordine de idei, Eugen Nicolicea (președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților) a arătat că actul normativ votat de către parlamentari „este de inspirație franceză, este copiat în proporție foarte mare din codul de conduită francez”.

„S-au mai adăugat articole din Constituție”, a continuat PSD-istul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *