Skip to content
Video

Balconul prăbușit în centrul vechi al Bucureștiului. Ciucu: Nu există interes la PMB! EXCLUSIV

Blogul HotelGuru.ro

Interviurile video PSnews.ro au continuat, miercuri, avându-l ca invitat pe Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL în Consiliul General al Municipiului București.

În cadrul interviului, Ciprian Ciucu a comentat situația în care se află clădirile din București. Amintim că o bucată de balcon a căzut, sâmbătă, peste o maşină parcată pe strada Blănari din Centrul Istoric al Capitalei.

CITIȚI ȘI Panică în centrul vechi al Capitalei: un balcon a căzut peste o mașină

”Centrul vechi, fix acea zona, este una dintre foarte puținele zone din București în care turiștii se pot aduna și plimba fără să treacă neapărat printre mașini, să găsească un loc în care să se destindă, să se simtă bine. S-a ajuns în situația asta pentru că în ultimii foarte mulți ani – sunt clădiri care nu au fost renovate niciodată acolo sau dacă au fost renovate, au fost cu tehnologie foarte veche – și în ultimii ani nu s-a investit deloc în a conserva patrimoniul istoric din acea zonă, pentru că vorbim de centrul istoric, vorbim de patrimoniul istoric. Centrul istoric așa cum ar fi el istoric, este mult mai extins, nu se referă doar la zona aceea Lipscani și Șelari, ci este pe o arie mult mai extinsă, inluzând inclusiv zona Armenească, tot Bulevardul Calea Victoriei și tot ce este pe stânga și dreapta a Căii Victoriei, avem un real mult mai extins. Ce vedem? Vedem un oraș care se dezintegrează, un țesut urban care se dezintegrează și el pentru că sunt foarte multe clădiri părăsite, sunt clădiri care nu știm ce se întâmplă acolo, nimeni nu a făcut cu adevăarat un recensământ al lor și nu au dastru multe dintre ele. Avem un țesut urban care arată foarte foarte, foarte prost și care dă un sentiment foarte neplăcut. Ce ar trebui să facem? Ar trebui ca în primul rând dă consolidăm clădirile cu risc seismic și după care să le punem în circuitul economic și turistic. Interes pentru zona istorica există, dar nu acolo unde ar trebui să existe, adică la Primăria Capitalei”, a declarat Ciprian Ciucu pentru PSnews.ro

Secvența este disponibilă de la început și până la momentul 3:55:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *