Skip to content
Politică

”Balena Albastră” a ajuns la vârful PSD. Cum îi pregătește Ponta sfârșitul lui Dragnea EXCLUSIV

Cotidianul

Un război politic, care pare a fi abia la început, s-a mutat la vârful PSD, între actualul și fostul președinte al partidului, Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Liviu Dragnea, de această dată în rolul ”victimei”, pare a se confrunta cu o situație la care nu s-ar fi așteptat, dacă este să luăm în considerare afirmația făcută de acesta, duminică seara, la un post de televiziune.

 ”În partid este din ce în ce mai multă nervozitate. Eu încerc să-i opresc pe cât mai mulți să nu iasă cu atacuri publice. Atacurile care vin asupra mea sunt doar o dorință din partea unora ca eu să fiu vulnerabilizat în partid și nu numai”, declara Liviu Dragnea, duminică seara, la postul de televiziune România TV.

Declarația sa vine după nenumăratele poziționări publice ale lui Victor Ponta care nu-i fac deloc cinste actualului lider PSD; din contră: îl aruncă într-un circ din care nu se știe sigur dacă mai poate ieși nepătat.

”Hiena” vs ”pisicul”. Ce știe Ponta despre Dragnea?

Marți după-amiază, în mod surprinzător, Ponta face un pas înainte în lupa cu Dragnea și trece la amenințări. Fostul premier îl avertizează  pe Liviu Dragnea că are atâtea adevăruri de spus despre el, încât nu ar termina de vorbit în cinci ani.

Mai mult, Ponta a insinuat că Dragnea se află în spatele adoptării controversatei Ordonanțe 13, asta deși liderul PSD a susținut tot timpul că, în acea perioadă, s-a aflat în Statele Unite și că nu a știut nimic despre ce a făcut Ministrul Justiției de atunci, Florin Iordache.

Deci, luând în considerare declarațiile cu iz de avertisment, ”Balena Albastră”, alias Victor Ponta, pare că nu-i dă pace liderului PSD și îi mai aruncă câte o momeală din când în când.

Însă ceea ce este interesant de privit este că deși Ponta se leapădă de el, îi trimite diverse semnale și caută scandal cu orice preț, Dragnea adoptă ”metoda mutului”, chiar adăugând deunăzi, într-un mod cu totul hilar, că: ”Orice critică de a lui Ponta este pentru mine sănătate curată”.

”Războiul Ponta-Dragnea se adâncește. Totuși, care este miza?

Care să fie, de fapt, adevăratul motiv pentru care Dragnea rămâne ”nepăsător” la acuzațiile lui Victor Ponta? Este Dragnea atât de puternic în PSD!? Sau e atât de slab, că nu are cum reacționa altfel?

Făcând o scurtă retrospectivă a scenei politice, se pare că Ponta a reînviat, în mod surprinzător, după tăcerea autoimpusă de după 11 decembrie. Care să fie motivul? Protestele declanșate chiar de prostia făcută de Dragnea cu OUG 13 se pare că l-au făcut pe fostul premier să prindă glas și să înceapă să-i pregătească groapa liderului PSD. Care este miza? Simplu. Ruperea PSD sau, de ce nu?, chiar preluarea lui. Nimeni nu cunoaște mai bine decât Victor Ponta cum știe PSD să-și devoreze liderii.

Astfel, Ponta și-a făcut lecțiile din timp și știe foarte bine că distrugerea lui Liviu Dragnea, eliminarea lui din joc în această perioadă poate însemna căderea actualului Guvern și compromiterea până la dispariție a programului de guvernare.

Este interesant de urmărit cum va evolua războiul care stă să explodeze în orice moment, însă un lucru este cert: Ponta are ”instrumentele” necesare dacă va dori excluderea lui Dragnea de pe scena politică, dar, având în vedere faptul că mingea este acum aruncată în terenul lui Dragnea, rămâne de văzut dacă pașii pe care liderul PSD îi va face în perioada următoare îl vor convinge pe fostul premier Victor Ponta să dea glas dezvăluirilor.

1 comentariu la “”Balena Albastră” a ajuns la vârful PSD. Cum îi pregătește Ponta sfârșitul lui Dragnea EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *