Skip to content
" "
Politică

”Balena albastră” intră în Comisia de control SRI

paginadebanci.ro

Un senator al Partidului Național Liberal pune piciorul în prag.

Cristian Chirteș a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că săptămâna viitoare jocul „Balena albastră” va fi supus atenției Comisiei parlamentare de control asupra activității Serviciului Român de Informații.

SRI e singurul organism care poate să acționeze asupra lor — încă nu avem datele complete. Marți sau miercuri, în Comisia de control asupra activității SRI, probabil vom ridica și această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, și dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare. Dar este o temă pe care probabil săptămâna viitoare o să încercăm să o ridicăm în comisie. Personal nu cunosc jocul”, a afirmat Cristian Chirteș, membru al Comisiei de control SRI, potrivit agerpres.ro.

Totodată, Ludovic Orban a spus că nu cunoaște detalii despre jocul „Balena albastră”, dar dacă acesta „afectează psihicul copilului, dacă afectează sănătatea lui sau îl pune în pericol, trebuie interzis”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *