Skip to content
Politică

Balet cu procesul Udrea-Băsescu-Andronic. Dosarul se mută la altă instanță

ziuaconstanta.ro
" "

Procesul în care sunt judecați Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic nu va mai avea loc la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce magistrații ICCJ au stabilit că dosarul este de competența Curții de Apel București (CAB), transmite Revista 22.

Este vorba despre speța vizând finanțarea campaniei prezidențiale din 2009 a lui Traian Băsescu, speță în care ICCJ a constatat că nu există inculpați cu calitate specială de compentența celei mai mari instanțe din România.

" "
" "

Dosarul urmează să fie trimis către CAB, unde va fi repartizat aleatoriu unui complet de judecători. Procesul s-ar putea desfășura la Înalta Curte de Casație și Justiție doar în faza de apel, în cazul în care inculpații sau DNA nu vor fi de acord cu soluția judecătorilor de la Curtea de Apel București.

Amintim că DNA a trimis-o în judecată pe Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, pe care o acuză de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. În același dosar, procurorii au trimis-o în judecată și pe Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

La rândul lui, consultantul politic Dan Andronic (patronul ziarului Evenimentul Zilei) va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Prejudiciul calculat de către procurorii DNA în acest dosar se apropie de 2 milioane de lei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *