Skip to content
București

Ban la ban trage: o firmă îngrășată de Negoiță va reabilita spitalele din București

teotrandafir.com

Ban la ban trage: citiți în cele ce urmează cum o firmă îngrășată de către primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, va reabilita spitalele din București.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), din subordinea Primăriei Capitalei, a atribuit luna trecută, în urma unei licitații care a durat peste 2 ani din cauza contestațiilor, un contract pe 4 ani de lucrări de reparații și reabilitare la toate unitățile sanitare și imobilele ASSMB, în valoare de 76 milioane de lei fără TVA (peste 90 de milioane de lei cu tot cu TVA), scrie Profit.ro.

ASSMB administrează în total un număr de 25 de imobile în București în care se desfășoară activități ce țin de sănătatea publică, din care 17 spitale, 2 centre medicale, unul de boli reumatismale și unul de evaluare și tratament al toxicodependențelor pentru tineri, dispensare și policlinici.

Instituția a primit 5 oferte la licitație, iar câștigătoare a fost declarată, pe 17 august, cea depusă de asocierea dintre firmele Palex Construcții Instalații SRL (lider de consorțiu) și Rom Service Construct SRL.

Palex Construcții Instalații SRL, firmă de construcții înființată în 1994, este o „abonată” a contractelor de achiziții publice scoase la licitație de instituțiile de stat locale din București, adjudecându-și în ultimii doi ani – singură sau în consorțiu – lucrări în valoare de peste 1,12 miliarde de lei. Compania a terminat anul trecut cu un profit net de 9,8 milioane lei, în scădere cu 19% față de 2015, și o cifră de afaceri de 91,57 milioane lei, cu 19% comparativ cu anul anterior.

Cea mai mare licitație câștigată de Palex Construcții Instalații SRL a fost atribuită în ultima parte a anului 2015 și a constat într-un acord-cadru pe 4 ani de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 3 al Capitalei, în valoare de peste 712 milioane lei.

Palex (care a câștigat contractul ca lider al unei asocieri din care mai fac parte Construcții Erbașu SA și Grant CPC SRL) este deținută în prezent, potrivit datelor oficiale, de către Alexandru Paul Dumitru, Marinela Stratulat și Liliana Adina Iordache, însă până în 2012, din acționariatul societății a făcut parte și fostul deputat PNL (initial la PP-DD) Ovidiu Ioan Dumitru, cu aceeași adresă de domiciliu cu Alexandru Paul Dumitru.

Cealaltă firmă din consorțiul care va reabilita spitalele din administrarea Primăriei Capitalei, Rom Service Construct SRL, îl are ca asociat unic pe George Radu Damian, fost vicepreședinte al organizației UNPR din sectorul 1 al Capitalei. Și aceasta a beneficiat, singură sau în consorțiu, de contracte importante din bani publici, în valoare totală de peste 527 milioane lei în ultimii trei ani. Cel mai mare la care a participat, de 97,7 milioane lei, a fost adjudecat în 2014, și a constat într-un acord-cadru pe 4 ani pentru reabilitarea a 597 de blocuri din Sectorul 2 al Bucureștiului. Rom Service Construct SRL a terminat anul trecut cu un profit net de 570.000 lei, în scădere cu 32% față de 2015, și o cifră de afaceri de 55,57 milioane lei, cu 51% mai mare comparativ cu anul anterior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *