Banca Angliei se pregăteşte să injecteze 150 de miliarde de lire în economie pe măsură ce anticipează o nouă serie de piedici în a doua perioadă de carantină, transmite BBC.
Deşi, cel mai probabil, economia Marii Britanii nu va intra în recesiune în T4/2020, banca este de părere că nivelul şomajului va creşte brusc odată ce schemele guvernamentale de susţinere a angajaţilor vor fi ridicate.
De asemenea, autorităţile au menţinut ratele dobânzilor la un nivel record de 0,1%.
Vlad Voiculescu, sfidător şi evaziv în privinţa studiilor: Găsiţi diploma mea pe contul meu de Facebook
CNCAV anunţă reluarea programării pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech
Continuă dezbaterile în Parlament la proiectul legii bugetului de stat
Oameni noi în politică: USR propune drept prefecți un liberal vopsit la Galați și ginerele unui fost baron local la Gorj
Scandalul fraudei de la Facultatea de Drept ia amploare! 45 de studenţi au fost propuși pentru exmatriculare
Banca anticipează că economia va scădea cu 2% în ultimele trei luni ale anului, înainte să crească din nou la începutul lui 2021, presupunând că actualele restricţii vor fi ridicate până atunci. Totodată, banca se aşteaptă la un declin de 11% în 2020 şi a declarat că economia va reveni la nivelurile pre-pandemie la sfârşitul anului viitor.
Rata şomajului va ajunge la mijlocul lui 2021 la 7,75%, de la 4,5% în prezent, atingând astfel cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani.
Banca Angliei este responsabilă de masa monetară a Marii Britanii – cantitatea de bani care circulă în economie. Astfel, banca poate crea bani digitali pe care îi poate cheltui pe obligaţiuni guvernamentale printr-un proces cunoscut drept relaxare cantitativă (quantitative easing – QE).
Relaxarea cantitativă este descrisă uneori prin procesele de printare a banilor, însă de fapt nu se creează nicio bancnotă fizică.