Banca Mondială a aprobat un Împrumut pentru Politici de Dezvoltare pentru România, în valoare de 599,1 milioane euro

Sursa foto: worldbank.org

Consiliul Directorilor Executivi ai Grupului Banca Mondială (GBM) a aprobat joi un Împrumut pentru Politici de Dezvoltare (DPL) pentru România, în valoare de 599,1 milioane euro, cu un dublu accent pe sustenabilitatea economică şi de mediu, informează BM, printr-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, acest împrumut privind Managementul Fiscal şi Creşterea Economică Verde a României permite implementarea de reforme în vederea consolidării cadrului fiscal al ţării, promovarea unei creşteri economice verzi şi incluzive şi stimularea investiţiilor din sectorul privat.

„Prin intermediul acestui împrumut, Banca Mondială sprijină consolidarea fiscală în România, cu accent pe sustenabilitate fiscală şi creşterea echităţii sistemului de pensii. De asemenea, sprijină introducerea de stimulente pentru a facilita decarbonizarea sectorului transporturilor, unde emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească, precum şi emiterea primei emisiuni de obligaţiuni verzi a României pentru stimularea investiţiilor publice”, se menţionează în comunicat.

În plus, împrumutul contribuie la crearea condiţiilor pentru o implicare mai mare a sectorului privat în domeniul energiei regenerabile şi al eficienţei energetice, prin introducerea de finanţări noi pentru investiţiile verzi, de măsuri de stimulare a energiei eoliene offshore, a hidrogenului verde şi a altor resurse de energie regenerabilă, precum şi prin consolidarea legislaţiei privind parteneriatele public-privat. Astfel de măsuri sunt esenţiale pentru ca România să îşi îndeplinească angajamentele asumate în cadrul Pactului Verde European şi să atingă obiectivele de atenuare a schimbărilor climatice, având în vedere vulnerabilitatea ridicată a ţării la riscurile climatice, se subliniază în comunicat.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: