Skip to content
Politică

Banca Mondială, avertisment dur pentru România: Politicienii corupți…

Banca Mondială lansează un avertisment dur pentru România.

Mai precis, experţii Băncii Mondiale atrag atenţia asupra importanţei recuperării prejudiciilor făcute de politicienii corupţi.

" "
" "

„Politicienii şi oamenii de afaceri corupţi sunt arestaţi, dar ies după un an sau doi şi se bucură în continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public”, spun oficialii Băncii Mondiale, potrivit realitatea.net.

Ismail Radwan, specialist al Băncii Mondiale, a declarat, luni, că sistemul judiciar din România trebuie să se axeze pe bunurile furate, averile trebuie confiscate în aşa fel încât banii oamenilor să fie recuperaţi.

„Trebuie crescută eficienţa guvernelor şi combaterea corupţiei. În ultimele 18 luni am stabilit relaţii cu Guvernul şi cu primul ministru pentru a rezolva câteva probleme majore pentru crearea unei unităţi strategice care să lucreze cu noi şi care să urmeze recomandările specifice de la Comisia Europeană. În lupta împotriva corupţiei România a făcut progrese majore în această zonă. Văd că nu trece o săptămână fără ca un personaj cunoscut să nu fie anchetat”, a spus oficialul Băncii Mondiale.

Potrivit acestuia, sistemul judiciar din România să se axeze asupra confiscării şi recuperării bunurilor furate.

„Trebuie ca sistemul judiciar din România să se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate şi recuperate şi banii oamenilor trebuie recuperaţi. Politicienii şi oamenii de afaceri corupţi sunt arestaţi, dar ies după un an sau doi şi se bucură în continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public’, a afirmat Radwan.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *