Banca Naţională a României, ședință de politică monetară

Banca Națională a României
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) se întruneşte miercuri în şedinţa pe probleme de politică monetară.

La precedenta şedinţă, care a avut loc în luna mai, Consiliul de Administraţie al băncii centrale a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an. De asemenea, BNR a decis păstrarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8% pe an şi a ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 6% pe an şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. relatează agerpres.ro.

Ultima majorare a dobânzii cheie a avut loc la începutul acestui an, în luna ianuarie, când banca centrală a crescut rata dobânzii la 7% pe an, de la 6,75% pe an, anterior.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL