Băncile din Europa ar putea înregistra anul acesta cel mai ridicat profit de la criza financiară – Bloomberg

Sursa foto: Pexels

Băncile din Europa înregistrează probabil anul acesta cel mai ridicat profit de la criza financiară, pe fondul majorării dobânzilor, transmite Bloomberg.

În condiţiile înrăutăţirii perspectivelor economice, în urma crizelor geopolitice, atenţia se concentrează în această perioadă de raportare a câştigurilor la presiunile asupra marjelor de profit şi la indiciile privind creditele neperformante.

„Băncile generează câştiguri ridicate. Trimestrul trei va fi o şansă să luăm pulsul evenimentelor şi să vedem cum această situaţia benefică se normalizează, de exemplu pentru că ele transmit clienţilor impactul dobânzilor mai ridicate”, a apreciat Alexandra Annecke, manager de portofoliu la Union Investment în Frankfurt.

Investitorii vor analiza declaraţiile privind concurenţa mai mare pentru depozite şi credite ipotecare în regiune, determinată parţial de majorarea dobânzilor, care au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, ca parte a eforturilor băncilor centrale de a contracara inflaţia ridicată.

De asemenea, sunt analizate războaiele din Ucraina şi Israel, temerile privind evoluţia economiei Chinei, şi sporirea eforturilor de a impune taxe excepţionale pe profiturile firmelor, aşa cum s-a întâmplat anul acesta în Italia, Suedia şi Ţările de Jos. Provizioanele pentru creditele neperformante, în special împrumuturile din sectorul imobiliar comercial, sunt de asemenea analizate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL