Skip to content
Politică

Băncile din Grecia ar putea menţine câteva luni limitele privind retragerile de numerar

Bancile din Grecia vor mentine cateva luni limitele privind retragerile de numerar, pana la reluarea in regim normal a finantarii europene si pana la eventuala restructurare a datoriei suverane, afirma oficiali.

Bancile din Grecia s-au redeschis luni, dupa trei saptamani, dar limita la retragerile de numerar a ramas in vigoare, fiind stabilita la 420 de euro pe saptamana.

Restrictiile la retragerile de numerar ar urma sa fie mentinute pana cand Grecia va obtine un nou program de finantare din partea Grupului Bruxelles – format din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Activitatea bancilor este practic blocata in momentul de fata, iar situatia economiei Greciei se inrautateste„, explica un oficial grec, sub protectia anonimatului, subliniind ca exista din ce in ce mai multi clienti care au suspendat rambursarea creditelor, prezinta ziare.com.

Este improbabil ca blocajul financiar sa fie depasit in curand, chiar daca masurile pentru controlul capitalului ar putea fi atenuate putin. Practic, la controlul capitalului se va putea renunta definitiv abia dupa ce bancile vor fi capitalizate suficient”, confirma Jens Weidmann, presedintele Bancii centrale germane (Bundesbank).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *