Băncile din România au decis să nu majoreze comisioanele pentru operațiuni cu bani cash

bani
Sursa foto: INQUAM / OCTAV GANEA

Băncile din România au decis să nu majoreze comisioanele aferente operațiunilor cu bani cash, a precizat luni Asociația Română a Băncilor (ARB).

„Asociația Română a Băncilor a informat Guvernul că băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar în contextul intrării în vigoare a legii care aduce modificări asupra plafoanelor de plăți și încasări cu numerar. Sistemul bancar susține creșterea incluziunii financiare în România, care în prezent este cea mai redusă în rândul statelor Uniunii Europene, de doar 69%”, se arată într-un comunicat al ARB.

Asociația Română a Băncilor arată că nu intervine în niciun fel în modalitatea în care băncile decid și aplică politica privind nivelul comisioanelor și că politica comercială a băncilor face obiectul analizei fiecărei instituții de credit și, în conformitate cu statutul său.

„Băncile înțeleg preocupările unei părți din populație și companii cu privire la criteriile stabilite prin legea adoptată de autorități și vin în întâmpinarea clienților cu produse și servicii. Astfel, depunerea de numerar în conturile proprii este, în general, gratuită, în special la multifuncționale. Plățile cu cardul la POS sunt fără comisioane pentru plătitori, la fel ca și plățile cu numerar în conturile prestatorilor prin intermediul multifuncționalelor (MFM)”, se mai arată în comunicatul ARB.

Asociația Română a Băncilor mai susține că „înțelege dezideratul autorităților europene privind creșterea încasărilor prin metode electronice de plată pentru a reduce evaziunea fiscală”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: