Skip to content
Societate

Bănescu, despre cazul Răducă: Opiniile acestuia nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie

gandul.info

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat miercuri că opiniile profesorului Vasile Răducă referitoare la viol nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

Postul de radio Trinitas s-a delimitat oficial de unele dintre opiniile şi formulările unuia dintre invitaţi, întrucât acestea nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti. (…) Menţionăm că este vorba despre o excepţie absolută – remarcată inclusiv de membrii CNA – şi că emisiunile religioase, culturale şi sociale ale postului de radio Trinitas sunt un model de echilibru şi profesionalism în peisajul mediatic românesc. Ceea ce şi justifică înalta apreciere şi larga audienţă de care acestea se bucură„, a declarat Bănescu pentru AGERPRES.

El a caracterizat cazul drept „regretabil” şi a adăugat că moderatorul emisiunii va fi cercetat disciplinar.

În urma analizei obiective din cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a decis trimiterea unei somaţii publice postului de radio menţionat. Acesta îl va cerceta disciplinar pe moderatorul emisiunii – care nu a avut o firească şi necesară reacţie nuanţată – şi va aplica ulterior măsurile ce se impun într-un asemenea regretabil caz„, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Conform presei, preotul Vasile Răducă a declarat la Radio Trinitas că ”sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate”.

Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”, a spus Răducă.

De asemenea, el a făcut referire şi la faptul că, ”în Islam, femeia este considerată o lighioană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *