Bănescu, despre tragedia de la Botoșani: Destrămarea morală a societății naște monștri

Vasile Bănescu
Sursa foto: captură Adevărul.ro

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, s-a exprimat în cazul tragediei de la Botoșani, în care Alexandra, o tânără gravidă de 25 de ani, a murit din cauza neglijenței cadrelor medicale. Acesta acuză impostura profesională și corupția tentaculară, care încalcă principii, legi sau jurăminte și anulează scopul real al instituțiilor. Bănescu mai arată că „haosul nimicitor de vieți” va prospera în absența sancțiunilor draconice pentru abaterile grave.

Mesajul integral al lui Vasile Bănescu:

„Moartea înlăcrimatei Alexandra ne privește (în ochi) pe toți. Destrămarea morală a societății, ca și cea a rațiunii dăruite de Dumnezeu, naște monștri. Nu unii imaginari, ci unii care coabitează cu noi sub aceste chipuri: Impostura profesională care calcă senin, adică barbar în picioare orice principiu, lege sau jurământ, inclusiv pe cel al lui Hypocrate, care, printre altele, spune: «Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.»

Corupția tentaculară care suprimă orice scrupul și anulează scopul real al oricărei instituții infestate, otrăvind cu doze uriașe de nedreptate corpul social, schilodit deja în fel și chip: de la absența unui plan de salvare națională prin Educație, la cea a drumurilor naționale civilizate care provoacă victime în serie, până la ignorarea sadică a unor femei care nasc murind și abundența variilor acte de complicitate cu răul multiform ce bântuie spațiul public nestingherit de nimic.

În absența unor necesare sancțiuni draconice (parte a educației cetățenești) pentru acte antisociale masiv destabilizatoare ale vitalei încrederi în Autoritate, sancțiuni echivalente ale unui tratament real pentru pacientul național, în golul acestei absențe prosperă și va prospera haosul nimicitor de vieți. E important să ne amintim că în spatele oricărui act de corupție concretă, vizibilă, stă mereu unul de hâdă corupție spirituală, sfidător batjocoritoare la adresa principiilor de care se râde în hohot.

Vulgaritatea agresivă care ucide bunul-simț, inclusiv simțul esențial al datoriei, dar și pe acela pentru curat, decent și frumos, murdărind tot ce atinge; Vicierea mentalului colectiv prin surparea inclusiv mediatică a nivelului atenției morale și culturale în mlaștina relativismului unde nimic nu mai contează și unde totul e permis. Victimele concrete ale acestui proces de extincție morală, tolerat până dincolo de scandalos la toate nivelurile societății, crește într-un ritm înfricoșător. Cazurile sunt de o atrocitate care indică strigând la cer cel mai grav lucru posibil în această parte de lume a noastră: dezumanizarea precedată de alarmanta descreștinare. Antidotul? Regăsirea omeniei prin educația minților și reîncreștinarea inimilor.

Nu cuvintele goale precum pot părea chiar aceste cuvinte. Unul dintre aceste cazuri în fața cărora „nu mai avem aer” poartă un nume care a pătruns acum o săptămână în sufletele celor ce încă le mai pasă, nume care nu trebuie uitat și care ar putea patrona, cu ajutorul lui Dumnezeu, începutul unei încă posibile însănătoșiri a societății românești: ALEXANDRA (Ivanov)”, a transmis Vasile Bănescu.

Alexandra Ivanov a murit vinerea trecută, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. Dimineaţa, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, ea decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă. Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07.35, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra respectivă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: