Bani de la stat pentru românii care își schimbă domiciliul pentru locul de muncă

Inquam Photos / Octav Ganea
Sura foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii pot beneficia de un sprijin financiar de până la 15.000 de lei în cazul în care decid să-și mute domiciliul pentru a-și găsi un loc de muncă.

În prezent, cei care caută un loc de muncă primesc sprijin din partea autorităților statale.

Mai exact, cei care se angajează prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pot primi între 1.000 și 15.000 de lei.

Scopul acestei inițiative este să încurajeze integrarea românilor pe piața muncii.

„Mobilizarea forței de muncă este promovată în România. AJOFM oferă diverse stimulente beneficiarilor care participă la aceste programe de mobilitate. Acest lucru include cei care își schimbă domiciliul sau locul de muncă, iar sumele acordate variază între 1.000 și 15.000 de lei. Există mai multe modalități disponibile, iar cei interesați pot obține detalii suplimentare prin contact telefonic sau vizitându-ne.

Se acordă o primă de relocare celor care își găsesc un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de kilometri, în cazul în care își schimbă și domiciliul într-o localitate inclusă în lista localităților defavorizate stabilită anual de Ministerul Muncii.

Citeste mai mult AICI

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL