Bani în plus pentru pensionari. Se întâmplă din luna februarie

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Din februarie, pensionarii și persoanele nevoiașe vor primi bani în plus, pe lângă pensie. Este vorba de un sprijin de 250 de lei de persoană.

În luna februarie, mai mulți pensionari și persoane nevoiașe vor primi bani în plus, pe lângă pensie. Atunci se va vira prima tranșă pe cardul pentru alimente și mese calde, din programul „Sprijin pentru România”. La jumătatea lunii decembrie 2023 a apărut, în Monitorul Oficial, OUG nr. 115, prin care Guvernul României a decis să prelungească sprijinul material, acordat pensionarilor și persoanelor nevoiașe, până în anul 2027.

Bani în plus pentru pensionari
Anul acesta, valoarea sprijinului pentru alimente și mese calde este de 250 de lei. Ulterior, în perioada 2025-2027, valoarea sprijinului se va înjumătăți, de la 250 de lei la 125 de lei. De această sumă de bani vor beneficia:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale (n.r. – în anul 2023, plafonul până la care se acorda sprijinul era de 1.700 de lei, acum ar urma să crească la 2.000 de lei)
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere;
  • familiile monoparentale;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: