Bani pentru fermierii români. Crescătorii de vaci și bivoli pot primi o subvenție de 100 de euro pentru fiecare animal

Vaci
Foto: cultivar elevage

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor români din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor.

În Ședința de Guvern din 25 ianuarie 2024 a fost aprobată Ordonanța privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin acest act normativ se instituie o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bivolițelor din perioada 1 octombrie 2022- 31 martie 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, valabilă până la data de 31 decembrie 2023, în scopul compensării pierderilor generate de creşterea preţurilor la furaje, combustibil și alte costuri (forța de muncă, servicii veterinare, utilități, etc).

Beneficiari ai schemei pot fi crescătorii care dețin bovine de carne și bubaline, respectiv întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice, după caz, precum şi persoanele juridice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: