Skip to content
Politică

Bani și arme confiscate în urma perchezițiilor din Ilfov

Polițiștii au descoperit și ridicat, miercuri, în județul Ilfov,  în urma a 17 percheziții efectuate, două arme letale și două arme neletale, deținute ilegal și o sumă de peste 74.000 euro, bani susceptibili a proveni în urma unor infracțiuni.

„Față de o persoană din județul Ilfov s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentată magistraților, cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Atât armele cât și articolele pirotehnice au fost ridicate pentru efectuarea constatărilor tehnico-științifice balistice și fizico-chimice, urmând a se dispune privind confiscarea lor. Totodată, despre suma de 74.000 euro care a fost descoperita și confiscată există suspiciunea că reprezintă o urmare a săvârșirii unor infracțiuni de prostituție și cerșetorie pe teritoriul Franței și Germaniei.

„În cadrul acțiunii, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și neasigurarea corespunzătoare a condițiilor de păstrare, luându-se totodată măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor față de patru persoane”, potrivit comunicatului.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale din cadrul IGPR și IPJ Ilfov, au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domnești, Cornetu și orașul Bragadiru, din județul Ilfov.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *