Skip to content
Politică

Bănicioiu cere o ”alianță de idei” între PSD și Pro România pentru locale: În 20 de județe, stânga unită este peste dreapta unită

Facebook/Nicolae Banicioiu

Nicolae Bănicioiu, lider al Pro România și fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, scrie într-o postare pe Facebook că partidele de stânga au o șansă la alegerile locale doar într-o alianță. ”Nu cred că pesediștii au atâta energie să se bată între ei și să facă și opoziție PNL”, susține Bănicoiu, care lansează însă și săgeți la adresa unor lideri PSD, sugerând să ”nu înlocuim greșeli gramaticale cu alte greșeli gramaticale”.

”Împreună am fost mai puternici ! Asta e pilda zilei de azi! La mulți ani români! La mulți ani Romania! Să vedem dacă politicienii momentului învață ceva din exemplul înaintașilor … Fără proști dar și fără hoți în politică.

Fără baroni, dar cu oameni competenți. Meritocrație. Oameni care pot să aibă un discurs public, nu înlocuim greșeli gramaticale cu alte greșeli gramaticale. Intelectuali, tineri, oameni care sunt pro România nu sunt pro președintele partidului. Nu cred că pesediștii au atâta energie să se bată între ei și să facă și opoziție PNL. În 20 de județe, stânga unită este peste dreapta unită (PNL- Usr), dacă analizam alegerile europarlamentare și primul tur al alegerilor prezidențiale. În Argeș, Buzău, Dâmbovița, fără procentele PRO România nu se câștiga președintele de CJ. Nu este o invitație la alianță politică, ci la o alianță de idei, din care să câștige electoratul de stânga, cel mai numeros din România. Dacă vrem sa facem opoziției, să câștigam alegerile, este nevoie de o stângă europeană, modernă”, a scris Nicolae Bănicioiu pe pagina sa de Facebook.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *