Banii, motiv de ceartă în familii. 36% dintre parteneri ascund informații despre bani

Inquam Photos / Octav Ganea
Sura foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Banii sunt sursa multor certuri în familie. Ori sunt prea puțini și nu ajung pentru toate cheltuielile, ori se duc pe lucruri fără folos.

Iar 78% dintre români spun că banii reprezintă chiar principalul motiv de ceartă în cuplu. Dar jumătatea dintre respondenți cred că educația financiară poate consolida o relație, potrivit un studiu recent.

Iar când vine vorba de economisire 74% dintre cupluri declară că reușesc să pună bani deoparte, 66% fac o prioritate din „fondul de urgență”, 37% păstrează banii în conturi, în timp ce 19% preferă să țină bani cash în casă.

În ceea ce privește gestionarea situațiilor financiare dificile, 65% dintre cupluri spun că s-au adaptat și au rezolvat împreună problemele financiare. Cu toate acestea 13% dintre cupluri recunoscut că problemele financiare au creat dispute și tensiuni.

Studiul mai arată că 80% dintre cupluri țin banii la comun și gestionează bugetul familiei de comun acord. Însă în 36% din cazuri, partenerii ascund informații despre bani, ceea ce poate duce la neînțelegere și tensiuni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL