Skip to content
Politică

Barack Obama reacționează după atacurile armate din SUA

" "

Președintele american, Barack Obama, a adresat miercuri condoleanțe familiilor victimelor atacului armat din orașul californian San Bernardino și a deplâns scenele care se repetă pe întreg teritoriul Statelor Unite și sunt „fără echivalent în lume”, potrivit romaniatv.net.

 

" "
" "

„Sunt măsuri pe care le-am putea lua, nu pentru a elimina toate aceste atacuri armate, dar pentru a ameliora șansele ca ele să nu se producă atât de frecvent”, a declarat Barack Obama.

„Niciodată nu ar trebui să considerăm că aceasta face parte din cursul normal al lucrurilor”, a ținut să menționeze președintele american care dorește de multă vreme înăsprirea legislației privind armele.

Subliniind că dispune de puține informații, el s-a arătat prudent în legătură cu acest atac armat care a făcut cel puțin 14 morți.

„Nu cunoaștem încă motivațiile agresorilor, dar ce știm este că sunt măsuri pe care le putem lua pentru ca americanii să fie mai în siguranță”, a afirmat Barack Obam.

În urmă cu o săptămână, președintele Statelor Unite a denunțat, în termeni identici, lipsa de acțiune a Congresului în acest sens, după un atac armat la un centru de planning familial în Colorado.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *