Skip to content
Politică

Barack Obama reacționează după atacurile armate din SUA

" "

Președintele american, Barack Obama, a adresat miercuri condoleanțe familiilor victimelor atacului armat din orașul californian San Bernardino și a deplâns scenele care se repetă pe întreg teritoriul Statelor Unite și sunt „fără echivalent în lume”, potrivit romaniatv.net.

 

" "

„Sunt măsuri pe care le-am putea lua, nu pentru a elimina toate aceste atacuri armate, dar pentru a ameliora șansele ca ele să nu se producă atât de frecvent”, a declarat Barack Obama.

„Niciodată nu ar trebui să considerăm că aceasta face parte din cursul normal al lucrurilor”, a ținut să menționeze președintele american care dorește de multă vreme înăsprirea legislației privind armele.

Subliniind că dispune de puține informații, el s-a arătat prudent în legătură cu acest atac armat care a făcut cel puțin 14 morți.

„Nu cunoaștem încă motivațiile agresorilor, dar ce știm este că sunt măsuri pe care le putem lua pentru ca americanii să fie mai în siguranță”, a afirmat Barack Obam.

În urmă cu o săptămână, președintele Statelor Unite a denunțat, în termeni identici, lipsa de acțiune a Congresului în acest sens, după un atac armat la un centru de planning familial în Colorado.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *