Bărbat bănuit de fraude informatice de 8 milioane de lei, prins în București după trei ani de căutari

hackeri
Sursă foto: Facebook

Un bărbat de 39 de ani din Râmnic, bănuit de fraude informatice cu un prejudiciu de circa opt milioane de lei, a fost prins în Bucureşti, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, bărbatul era căutat încă din 2020, pentru mai multe infracţiuni comise pe internet cu un an înainte, păgubiţii fiind în special din Statele Unite ale Americii.

„Pe numele acestuia, Tribunalul Vâlcea a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic, accesul fără drept la un sistem informatic şi spălare de bani, infracţiuni ce au produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 8.000.000 lei”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Prinderea bărbatului s-a făcut de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea – Compartimentul Urmăriri, împreună cu colegii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. El a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: