Skip to content
Politică

Bărbat ucis, după ce a încercat să atace un comisariat și a strigat Allah Akbar

worldatlas.com

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost ucis luni în timp ce ataca agenţi la un comisariat la Cornellà de Llobregat, un oraş situat în apropiere de Barcelona, în nord-estul Spaniei, a anunţat poliţia.

Un bărbat înarmat cu o armă albă a intrat în această (luni) dimineaţa în comisariatul din Cornellà cu scopul de a ataca agenţi. Făptaşul a fost împuşcat”, a anunţat poliţia regională din Catalonia pe contul de Twitter, relatează News.ro.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt a refuzat să confirme informaţii de presă locală potrivit cărora atacatorul ar fi algerian şi a strigat ”Allah Akbar” (Allah e mare), după care a fost ucis în recepţia comisariatului.

Potrivit cotidianului El Periodico este vorba despre un locuitor din Cornellà.

Atacul a avut loc la doar câteva zile după marcarea unui an de la atentatele jihadiste soldate cu 16 morţi pe 17 şi 18 august, în Catalonia.

Un jihadist a intrat, la volanul camionete, în mulţime în zona pietonală Las Ramblas, un bulevard turistic din centrul barcoleni. Câteva ore mai târziu, cinci dintre complicii săi au vizat persoane aflate în vacanţă, cu un vehicul, la Cambrils, o staţiune balneară situată la sud de Barcelona, iar apoi i-au atacat cu cuţiutl, după care au fost ucişi prin împiuşcare de poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *