Skip to content
Coronavirus

Primul pacient confirmat cu coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balș” din București

Inquam Photos / Octav Ganea

Bărbatul din Gorj depistat cu coronavirus a ajuns, joi dimineață, la Institutul „Matei Balș” din București, unde va fi complet izolat de restul pacienților. Pacientul a fost adus cu o autospecială SMURD, în condiții de izolare totală, fiind asistat de personal medical și un echipaj specializat CBRN, anunță grupul de comunicare strategică.

Din acest moment, orice este posibil în legătură cu extinderea coronavirusului în România, a precizat doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului „Matei Balș”, pentru Digi24.

Dr. Adrian Streinu-Cercel a mai declarat că au fost amenajate două camere, care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele pacienţilor care vor fi diagnosticați cu coronavirus.

Tratamentul este patogenic, şi respectiv simptomatic dacă apar simptome. Dacă persoana e asimptomatică s-ar putea să nu fie nevoie de niciun fel de tratament special. Patogenic e un tratament în care folosim medicamente care se interpun pe modalităţile de apariţie a unor posibile determinări sistemice. 80% dintre persoanele care dezvoltă infecţii virale în general şi cu acest virus sunt persoane asimptomatice. În această perioadă, virusul se multiplică şi poate fi prezent în teste. E motivul pentru care facem aceste teste„, a precizat dr. Adrian Streinu-Cercel.

Bărbatul din judeţul Gorj depistat pozitiv cu noul coronavirus, internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, este în stare bună şi nu prezintă simptome specifice, informează Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, la Institutul „Matei Balş” sunt în lucru 17 probe biologice, precizează sursa citată.

„Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie. Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat la Bucureşti, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş’, este în stare bună şi nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital şi se află în monitorizare, clinic şi biologic”, arată sursa citată.

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica şi testa persoanele cu care cetăţeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

Potrivit sursei citate, în prezent, 99 de persoane se află în carantină, iar 5.667 sunt monitorizate la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *