Skip to content
Coronavirus

Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus are 25 de ani. Raed Arafat: Este în stare bună, nu prezintă simptome

tellerreport.com

Bărbatul din judeţul Gorj diagnosticat cu coronavirus este din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucra la o firmă a italianului care a fusese diagnosticat la întoarcerea din România.

Conform primarului comunei Prigoria, de care aparţine satul, Iuliana Iliescu, tânărul este angajat la o firmă unde cetăţeanul italian este patron și locuia împreună cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena tânărului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu.

Tânărul este primul caz de infectare cu coronavirus confirmat în România. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală. Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa.

Bărbatul a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România, iar ulterior, la Rimini, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă este pozitivă va fi testată la spital.

Familia este carantinată complet și păzită pentru protecție. Vor intra în contact doar cu persoane foarte bine protejate. Ei rămân acasă, e mai confortabil decât într-un centru de carantină. Nu sunt copii acolo, dar sunt persoane în vârstă. S-a instituit pază ca să se evite intrarea vecinilor curioși în contact cu persoane potențial infectate”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *