Barbu: Bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu suma de un miliard de lei şi, aşa cum am promis

Sursa foto: Florin Barbu (Facebook)

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat că bugetul instituţiei pe care o conduce a fost suplimentat cu un miliard de lei pentru a putea demara plata subvenţiilor pentru 100 euro/h în sectorul vegetal, pentru crescătorii de suine şi păsări care au avut pierderi cauzate de războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. El a adăugat că centrele judeţene APIA vor începe de, vineri, să autorizeze aceste plăţi, pentru ca apoi să poată fi virate sumele fermierilor, începând de săptămâna viitoare.

„În şedinţa de astăzi de Guvern s-a aprobat o hotărâre extrem de importantă pentru fermierii români. Bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu suma de un miliard de lei şi, aşa cum am promis, demarăm plata subvenţiilor pentru 100 euro/h în sectorul vegetal, pentru crescătorii de suine şi păsări care au înregistrat pierderi din cauza războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”, a anunţat Florin Barbu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El le-a mullţumit fermierilor că „au avut încredere că vor primi sumele pe care şi eu şi premierul Ciolacu le-am stabilit în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu aceştia şi că au dat dovadă de răbdare, având în vedere situaţia dificilă prin care au trecut”.

„Am suplimentat bugetul destinat acestei măsuri de sprijin astfel încât toţi fermierii eligibili să primească subvenţia în cuantum de 100 de euro. Toate aceste sume sunt disponibile şi vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde lei pentru fermierii din sectorul vegetal, peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci şi peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări. De mâine, centrele judeţene APIA vor începe autorizarea acestor plăţi şi, de la începutul săptămânii viitoare, APIA va vira către fermieri aceste sume pe care noi le-am acordat ca sprijin pe Ucraina, pe războiul pe care Rusia l-a pornit absurd împotriva Ucrainei”, a completat Barbu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: