Skip to content
Politică

Barca lui Cioloș se clatină: unul dintre candidații la alegerile europarlamentare DEMISIONEAZĂ din partid

Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Nicolae a anunțat că demisionează din partidul condus de Dacian Cioloș. Nicoale era candidat al Alianţei 2020 USR-Plus la alegerile europarlamentare, fiind pe locul 6 pe listă.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Valeriu Nicolae a scris el este autorul „gafei cu securiştii“. Este vorba despre controversele referitoare la membrii fondatori ai PLUS.

”Nu a mers. Am încercat, am pus și suflet dar am înfrânt. Îmi pare tare rău că nu a funcționat. Am simțit că risc să pierd niște prieteni tare dragi și că devin din ce în ce mai încrâncenat. Nu am mai râs cam de multișor și nu prea îmi place de mine așa. Presiunea așteptărilor multora, unii dintre ei oameni pe care îi respect a fost nu rar, înfricoșătoare. Nu se schimbă nimic, doar că nu mai fac parte dintr-un partid.

Dacian rămâne cel mai fain om cu care am lucrat vreodată. Gafa aia cu securiștii e a mea. Textul inițial a fost:

„Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, în mod sigur televiziunile lui Ghiță și Voiculescu ar putea „demonstra” că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”

A ieșit catastrofa aia pentru că Dacian a spus că nu are rost să fim la fel de lipsiți de bun simț. A fost o super presiune să ieșim cu o declarație, am șters rapid partea cu varanul și cu Ghiță, și nu am mai văzut inepția care mi-a ieșit. Imediat după ce a explodat internetul l-am sunat și i-am spus că ies public, îmi asum prostia și îmi dau demisia din partid. Mi-a spus că responsabilitatea stă la el și că greșeala lui este la fel de mare căci nu a mai verificat o dată. Nu sunt singurul cu care a făcut la fel. Nu știu pe nimeni care să aibă mai mult bun simț.

Am evitat să vorbesc cu el în momentul în care am luat decizia că nu mai pot. Sigur m-ar fi convins să nu plec.

România merită să devină decentă. Sunt o mulțime de oameni super decenți în PLUS și USR. Merită votați.
#Româniameabună

PS. Pentru prima și probabil ultima dată nu o să răspund la comentarii”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *