Skip to content
Video

Barna aruncă nucleara: Kovesi – prezidențiabila USR în 2019? EXCLUSIV

Invitatul interviurilor video Psnews.ro de luni a fost președintele Uniunii Salvați România, deputatul Dan Barna.

Cu această ocazie, liderul USR a vorbit despre cea mai dezbătută decizie a momentului: semnarea de către președintele Iohannis a decretului de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

DETALII AICI: Klaus Iohannis a cedat: a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi

În acest context, șeful USR-iștilor a atras atenția asupra necesității organizării unui referendum pe justiție la nivel național.

Dincolo de această decizie, însă, pe care președintele Klaus Iohannis a luat-o, este foarte clar că în momentul de față România este obligată să organizeze un referendum pe justiție la nivel național. Ceea ce se întâmplă acum, când timp de un an și jumătate societatea a fost permanent în stradă. Există o tensiune uriașă în stradă pe acest subiect al justiției și din această criză se poate ieși decât printr-un referendum în care cetățenii României să răspundă explicit și neechivoc dacă e normal sau e de acceptat să fim un stat de tip ”rai infracțional” – cum propun Dragnea și Tăriceanu, sau un stat de drept sau un stat care să respecte legislația și domnia legii. Ceea ce se întâmplă acum este înafara oricărei logici. României i s-a furat 1 an și jumătate de dezvoltare. Timp de un an și jumătate România a discutat numai pe justiție și Liviu Dragnea, și nu despre autostrăzi, sănătate sau educație”, a declarat Dan Barna la interviurile video PSnews.ro

Pe de altă parte, Dan Barna a adăugat că ”în măsura în care reușim să o convingem pe doamna Kovesi să devină membră a partidului nostru, ar fi un candidat foarte bun la alegerile prezidențiale din 2019”.

În momentul de față, există o încredere foarte mare a bucății de Românie decentă, ca să fiu foarte clar despre un capital de încredere pe care doamna Kovesi îl are. USR a declarat constant că va avea un candidat la aprezidențiale, în primul tur cel puțin, și în măsura în care reușim să o convingem pe doamna Kovesi să devină membră a partidului nostru, ar fi un candidat foarte bun. Astăzi doamna Kovesi a declarat că rămâne procuror, pe termen scurt nu este de actualitate un astfel de scenariu. Ipotetic, doamna Kovesi ar putea fi candidat USR la alegerile prezidențiale, a subliniat acesta.

Secvența este disponibilă mai jos de la începutul filmării până la momentul 10:35.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *