Skip to content
Politică

Barna confirmă: USR poartă NEGOCIERI cu ALDE Europa în vederea AFILIERII! EXCLUSIV

Constanta.press

Președintele USR – l-am numit pe deputatul Dan Barna – dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că Uniunea poartă negocieri cu ALDE Europa în vederea unei viitoare afilieri, însă o decizie finală în acest sens va fi statuată numai în urma alegerilor europarlamentare din primăvara anului viitor.

Totodată, Barna susține că șeful ALDE – Călin Popescu-Tăriceanu – a generat nemulțumiri majore în cadrul ALDE Europa, gruparea riscând excluderea din această familie europeană. Vă prezentăm declarațiile președintelui USR.

 ”Discutăm cu ALDE Europa”

”Este adevărat: USR are discuții cu ALDE Europa, dar și cu alte familii police europene, în vederea unei viitoare afilieri. Într-adevăr, discutăm cu ALDE Europa, dar dacă vom demara proceduri oficiale în direcția afilierii, o vom face numai după alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. Până atunci, este exclusă orice acțiune în acest sens.

 Tăriceanu a stârnit nemulțumirea familiei europene

Este de notat că la nivelul ALDE Europa există nemulțumiri majore în legătură cu ce face ALDE din România, care s-a transformat într-un vehicul al socialismului și nu mai respectă absolut deloc valorile liberalismului european. În urmă cu o lună și jumătate, în țara noastră a venit o comisie a ALDE Europa tocmai pentru a verifica, la fața locului, modul în care ALDE din România înțelege să facă politică și să atace Justiția, în cârdășie cu PSD. Așadar, declarația de ieri (luni – n. red.) a șefei liberalilor austrieci este o expresie firească, legitimă, a marilor nemulțumiri din cadrul ALDE Europa privitoare la ce face gruparea lui Tăriceanu în România. Sunt convins că o astfel de poziție nu va rămâne singulară”, a declarat Dan Barna, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *