Skip to content
Politică

Barna îl desființează pe Dragnea pe tema suspendării lui Iohannis: Un dictator! EXCLUSIV

turnulsfatului.ro

Liderul USR, Dan Barna, a oferit luni o declarație pentru PSnews.ro, în care i-a răspuns virulent omologului din PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta declarase în aceeași zi că nu exclude suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

CITIȚI ȘI: Dragnea dă cărțile pe față: Nu este exclusă suspendarea președintelui!

Concret: deputatul de Sibiu l-a calificat pe cel de Teleorman drept „un dictator care a pierdut orice legătură cu realitatea și cu principiile democratice” și care „a furat bani” de la copii (aluzie la condamnarea în primă instanță din dosarul Bombonica / DGASPC). Totodată, Barna a susținut că suspendarea lui Iohannis ar readuce România la epoca Năstase.

„Această ieșire a domnului Dragnea este consecventă cu mesajul domniei sale de vineri, prin care a amenințat întreaga Românie că va merge până la capăt, că va distruge instituțiile statului – mesaj în care și-a cerut scuze pușcăriașilor, în detrimentul copiilor de la care chiar domnia sa a furat bani pentru partid și pentru a-și plăti oamenii și lacheii de la partid. Lucrul de altfel a fost constatat și de instanță în condamnarea de care domnul Dragnea a beneficiat.

Deci acest mesaj nu face decât să confirme faptul că în momentul de față România este pe marginea prăpastiei, cu un dictator care a pierdut orice legătură cu realitatea și cu principiile democratice, continuând să sacrifice România, interesele acesteia, parcursul ei european pentru miza sa meschină, personală, de a scăpa de efectele justiției.

Suspendarea președintelui ar fi un instrument în această linie de destructurare a justiției și de revenire la perioada comunismului post-Revoluție, din perioada lui Adrian Năstase și Rodica Stănoiu”, a detaliat șeful USR-iștilor.

În ceea ce privește parcursul pentru moțiune, Dan Barna s-a mulțumit să spună că USR poartă discuții cu toți liderii politici non-PSD-iști, dar și cu diverși aleși din coaliția PSD-ALDE.

„Evident că purtăm discuții cu toți liderii politici din afara PSD și discutăm individual cu parlamentari și din arcul majorității, pentru că doar așa s-ar putea ca această moțiune să treacă. Cei de la UDMR sunt într-o expectativă, așteptând cumva să vadă eventualele rezultate ale negocierilor cu ceilalți parlamentari”, a afirmat Barna.

 

Întrebat dacă se așteaptă ca unii sau alții dintre UDMR-iști să schimbe barca chiar în ziua moțiunii, Dan Barna a părut sceptic.

„E foarte greu de spus dacă se va întâmpla acest lucru sau nu. Depinde de un context mai larg. După cum știm, UDMR a fost mereu cu partea câștigătoare. Deci e greu de anticipat în acest moment”, a încheiat parlamentarul.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *