Skip to content
Politică

Barna pune la colț partidul de guvernare: Minciuna PSD, propagandă nazistă

turnulsfatului.ro

Liderul Uniunii Salvați România îi pune la colț pe social-democrați în privința dezinformării lansate de mai multe organizații din teritoriu.

Dan Barna răspunde PSD-ului în problema încercării partidului de guvernare să îi spele reputația primarului Municipiului București, Gabriela Firea, care a fost huiduită de aproximativ 20.000 de oameni, la un eveniment organizat pe Arena Națională pentru Simona Halep. Președintele USR a criticat, pe pagina sa de Facebook, postările amintite anterior, pe care le numește ”propagandă nazistă”, și le mai cere lui Liviu Dragnea și Gabrielei Firea să își ceară scuze de la tenismenă.

Redăm postarea integrală a lui Dan Barna

”Le solicit lui Liviu Dragnea și Gabrielei Firea să-și ceară iertare pentru minciuna odiosă propagată aseară pe conturile PSD de Facebook. Nu scuze, iertare în fața Simonei Halep și a noastră, a românilor.

Să folosești imaginea Simonei Halep în propaganda neagră, mincinoasă și mizerabilă a partidului și să-i crezi pe români atât de naivi încât să creadă o asemenea dezinformare este nu doar insultător, ci un semn că ne îndreptăm spre un regim autoritarist.

Minciuna aceasta este mai mult decât o simplă minciună pentru a demoniza dizidența la puterea nemăsurată a lui Liviu Dragnea, face parte din arsenalul negru al propagandei naziste. La fel și dezumanizarea adversarului prin apelativul șobolan. Dezbrăcat de atributele umanului, adversarul este transformat, de această propagandă neagră, în dușman, într-o țintă nu doar ușoară, ci și legitimă.

„Dacă spui o minciună destul de mare și o repeți, oamenii vor ajunge, în cele din urmă, să o creadă. Devine vital pentru stat să folosească toate puterile sale pentru a reprima disidența, căci adevărul este dușmanul mortal al minciunii și, prin extensie, adevărul este cel mai mare dușman al statului „. Acesta este fundamentul propagandei naziste.

Liviu Dragnea ne spune că statul este el, că el decide cine este prieten și cine este dușman. Noi îi răspundem NU, să înceteze dezbinarea românilor. Nu există două Românii, există una singură care vrea să trăiască în prosperitate și în modernitate, nu pe un tărâm populat de fantome”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *