Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Ciolacu, Boloş şi Rafila, pe primele locuri

Sursa foto: Inquam / George Călin
Sursa foto: Inquam / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Finanţelor Marcel Boloş şi cel al Sănătăţii Alexandru Rafila ocupă primele locuri în topul vizibilităţii pe luna octombrie. Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu şi cel al Energiei Sebastian Burduja urcă mai multe poziţii în clasament, în timp ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi cel al Apărării Angel Tîlvăr coboară, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Patru membri ai Cabinetului au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu are în octombrie 31.356 de menţiuni în presa scrisă şi online, vârfurile de vizibilitate fiind date de prezenţa la ceremoniile de deschidere a noului an universitar, de declaraţiile făcute în şedinţa de Guvern în care au fost adoptate noi reglementări privind industria pariurilor şi a jocurilor de noroc, precum şi de declaraţiile făcute în contextul şedinţei comune a Guvernelor României şi Ucrainei.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş se menţine pe locul al doilea, cu 5.173 de menţiuni, mai puţine decât în luna precedentă, cele mai multe fiind datorate întâlnirii cu delegaţia FMI, discuţiilor pe tema Ordonanţei de reducere a cheltuielilor, dar şi prezenţei în plenul Camerei Deputaţilor, unde a afirmat că, în lipsa unor măsuri concrete, deficitul bugetar creşte în continuare. ”Să înţeleagă şi domnul Drulă, fost ministru al Transporturilor, dacă am converti suma în kilometri de autostradă, suntem pe minus cu vreo 2.280 km”, a declarat ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: