Premierul Ciolacu şi ministrul Finanţelor, cei mai vizibili din Guvern

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor Marcel Boloş ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna aprilie, indică Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă mai multe locuri în top, în timp ce ministrul Educaţiei Ligia Deca şi ministrul Agriculturii Florin Barbu pierd mai multe poziţii faţă de luna precedentă.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţiiare în aprilie 30.998 de menţiuni în presa scrisă şi online, mai multe decât în martie. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate odată cu aprobarea în Guvern a scutirii de la plata contribuţiilor sociale pentru concedii medicale în cazul gravidelor, mamelor cu copii bolnavi, pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă, dar şi în urma participării la lansarea candidaţilor PSD la Buzău şi a unei vizite electorale la Timişoara. De asemenea, vârfuri de vizibilitate au fost înregistrate şi ca urmare a afirmaţiei premierului: „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”, care a generat reacţii şi critici.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş urcă o poziţie faţă de luna martie, ajungând pe locul 2, în contextul reconfirmãrii ratingului suveran al României şi a perspectivei stabile de către Agenţia de rating S&P, dar şi pe fondul declaraţiilor liderului său de partid. ”Un ministru la Finanţe, precum Marcel Boloş… sigur, cea de-a doua profesie este cea de preot, deci el poate să propovăduiască, dar de regulă ministrul de Finanţe nu este iubit…şi nici nu trebuie să fie iubit. Ministrul de Finanţe trebuie să fie ca în familie, acel membru al familiei, decident în familie, care este în măsură să gestioneze bugetul”, a declarat Nicolae Ciucă într-o emisiune televizată.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja coboară de pe locul al doilea în martie, pe locul 3, el înregistrând vârfuri de vizibilitate odată cu anunţul privind candidatura sa din partea PNL la Primăria Capitalei.
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 9 pe locul 4, cele mai multe apariţii în presa scrisă şi online fiind înregistrate odată cu întâlnirile avute la Washington cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pentru investiţiile în sistemul de sănătate din România, dar şi ca urmare a discuţiilor generate de sesizarea depusă de deputatul USR Emanuel Ungureanu la Parchetul European şi a plângerii penale depuse la DNA privind contractul de 20 de milioane euro încheiat de Alexandru Rafila cu OMS. Alte vârfuri de vizibilitate au fost cele generate de reacţiile ministrului la scandalul de la Spitalul Pantelimon, provocat de acuzaţii potrivit cărora mai mulţi pacienţi ar fi murit ca urmare a administrării incorecte a unui medicament.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu se menţine pe locul 5,
Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu urcă o poziţie, pe locul 6, numărul mai mare de apariţii fiind datorat declaraţiilor făcute la inaugurarea unor spaţii pentru tratarea şi recuperarea copiilor cu dizabilităţi, la Piteşti, dar şi declaraţiilor referitoare la Platforma ReCONECT,  care corelează oferta din Educaţie cu cererea de pe piaţa muncii din România.
Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu coboară o poziţie faţă de luna precdentă, ajungând pe locul 7, iar ministrul Educaţiei, Ligia Deca coboară de pe poziţia a patra în topul vizibilităţii, pe locul 8.

Nouă miniştri ai Cabinetului au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, în aprilie, lista fiind deschisă, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor, de ministrul Mediului Mircea Fechet,  de ministrul de Externe Luminiţa Odobescu, de ministrul Apărării Angel Tîlvăr, de ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, de ministrul Economiei Radu Oprea, de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, urmat de ministrul Culturii Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu şi de ministrul Agriculturii Florin Barbu, care în luna martie a fost pe locul 8.

În luna aprilie, trei membri ai Cabinetului Ciolacu – ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, ministrul Familiei Natalia Intotero, viceprim-ministrul Marian Neacşu – se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: