Skip to content
Politică

Baronii PSD au abandonat-o pe Dăncilă. Tensiunea din partid a atins cote alarmante: se fac presiuni ca prezidențiabilul PSD să își anunțe demisia

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 19:35

Atmosferă de înmormântare la sediul PSD. Baronii social-democrați nu sunt în sediul PSD, la momentul publicării acestei știri, acolo fiind doar Viorica Dăncilă, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

——————————————————————

Situație tensionată la PSD. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că, în urma rezultatelor EXIT POLL-ului făcut  la ieşirea de la urnele de vot pentru turul al II-lea al alegerilor prezidențiale de către IRES și Avangarde, se fac presiuni ca Viorica Dăncilă să își anunțe astăzi demisia de la conducerea PSD.

Totodată, baronii PSD au programat o întâlnire, luni dimineață, pentru a decide soarta partidului și a conducerii care va veni în locul Vioricăi Dăncilă.

PSD riscă o rușine istorică

PSnews.ro v-a prezentat, în exclusivitate, primele rezulate ale exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde. Potrivit surselor, până la ora 15:00, Klaus Iohannis are un avans de 32% în faţa lui Dăncilă, fără voturile din diaspora. Astfel, 66% dintre respondenţi au afirmat că au votat cu Klaus Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă ar avea o intenţie de vot de doar 34%.

Cu voturile celor din diaspora, Klaus Iohannis se îndreaptă către 70%, astfel că prezidențiabilul PNL are mari șanse să o învingă pe Viorica Dăncilă, candidatul PSD, cu un scor zdrobitor.

Numărul alegătorilor în ţară a ajuns la 6,5 milioane, prezenţa la vot fiind de 35,81%, faţă de 33,44% în primul tur. În diaspora sunt peste 700.000 de votanţi la această oră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *