BKT EuroCup: U BT Cluj va întâlni pe London Lions sau Turk Telekom

Sursa: Pixabay

Campioana U BT Cluj, calificată în premieră în sferturile BKT EuroCup, se va duela în această fază cu câştigătoarea disputei din optimi, între London Lions – Turk Telekom Ankara.

Ultima etapă din grupele BKT EuroCup a stabilit tabloul calificatelor direct în sferturile de finală, respectiv al confruntărilor din optimi. Din grupa A au ajuns în sferturi Paris Basketball şi Hapoel Tel Aviv, iar din grupa B JL Bourg şi U BT Cluj, care a primit un nesperat ajutor de la Buducnost, învingătoare în disputa cu deţinătoarea trofeului, Gran Canaria.

În optimi, care se vor disputa eliminatoriu pentru alte patru locuri în sferturi, vor juca, începând cu 5 martie, London Lions – Turk Telekom Ankara, ratiopharm Ulm – Joventut Badalona, Gran Canaria – Beşiktaş Istanbul şi Prometey Slobozhanske – Aris Salonic.

Câştigătoarele acestor meciuri se vor duela apoi cu formaţiile calificate direct în sferturi, după programul: Paris Basketball – ratiopharm Ulm/Joventut Badalona; U BT Cluj – London Lions/Turk Telekom Ankara; JL Bourg – Prometey/Aris Salonic; Hapoel Tel Aviv – Gran Canaria/Beşiktaş.

Semifinalele şi finala se vor juca în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, cu avantajul terenului propriu pentru echipa mai bine clasată în sezonul regulat.

Rezultatele complete în grupa B ale U BT Cluj sunt: 80-71 şi 84-95 cu Turk Telekom, 70-67 şi 80-76 cu Slask Wroclaw, 88-92 şi 89-98 cu JL Bourg, 89-74 şi 79-77 cu Buducnost Podgorica, 61-59 şi 90-74 cu Aris Salonic, 86-75 şi 85-81 cu ratiopharm Ulm, 98-60 şi 88-83 cu Energia Trento, 70-92 şi 113-111 cu Gran Canaria, 120-111 şi 87-92 cu Lietkabelis Panevezys.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL