Skip to content
Politică

Baschetbalistele taxează dur un ministru al guvernului tehnocrat: „Lipă trădătoarea”

Gesturi sfidătoare la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă. Înaintea meciului de baschet feminin disputat, miercuri, la Târgovişte, între echipa gazdă, CSM, şi U Cluj, imnul naţional a fost intonat de o fanfară. Acest lucru se întâmplă în contextul în care ministrul Elisabeta Lipa a solicitat federaţiilor respectarea legislaţiei care interzice intonarea imnului naţional, înaintea competiţiilor sportive interne.

La finalul meciului, galeria formaţiei gazdă a afişat un banner acid la adresa ministrului Elisabeta Lipă:

„Imnul naţional se aude în toată ţara/ Deşi e interzis de Lipă trădătoarea”.

Scandalul a pornit după ce la un meci de baschet din campionatul național, desfășurat la începutul acestui an la Sfântu Gheorghe între echipa locală Sepsi și Universitatea Cluj, antrenorul echipei de la Cluj a spus că atât el cât și echipa au fost înjurați de spectatorii locali, întrucât, înainte de startul partidei, după intonarea Imnului de stat al României, organizatorii, alături de suporteri au trecut la ascultarea imnului Ținutului Secuiesc.

Sportivele din Cluj și-au continuat încălzirea la îndemnul antrenorului, motiv pentru care spectatorii s-au simțit jigniți și pe durata desfășurării partidei au înjurat și huiduit, amintește realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *