Skip to content
Politică

Traian Băsescu îl mai taxează o dată pe Victor Ponta pe tema ofițerului acoperit

Președintele Traian Băsescu a reiterat duminică informația conform căreia Victor Ponta a fost ofițer SIE în perioada 1997-2001, fiind astfel într-o poziție de ilegalitate și neconstituționalitate. De asemenea, șeful statului îl somează pe premier să schimbe ordonanța de urgență din 2013 prin care ofițerii trecuți în rezervă intră și ei în categoria celor care nu pot fi deconspirați.

”Ce precizare să fac (n.r.: referindu-se la tema ofiţerului acoperit)…eu nu am vorbit propagandistic, Ponta a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, perioadă în care a servit în calitate de procuror, protejând oameni asupra cărora SIE avea interese să fie protejaţi şi a făcut-o în mod neconstituţional, ilegal. Constituţia din 1991, cf art 130, un magistrat nu putea fi şi ofiţer al SIE.

CCR nu este cel care poate judeca aşa ceva, CCR judecă conflicte constituţionale intre instituţii…ce se poate face este dacă ponta modifică HG pe care în înţelegere cu Meleşcanu a dat-o în 2013, prin care în mod abuziv a trecut şi rezerviştii în categoria celor care nu pot fi deconspiraţi. Victor Ponta poate să modifice hotărârea de guvern abuzivă pe care a dat-o”, a precizat pe un ton acuzator Președintele Traian Băsescu.

Cu privire la decizia de a nu îl saluta pe Victor Ponta și pe ceilalți membri ai Guvernului în cadrul ceremoniei de sâmbătă în cinstea Armatei Române, Băsescu a răspuns următoarele:

”Ce treabă aveam eu cu premierul ieri? el era în calitate de preşedinte al unui partid, protocolul de stat e foarte clar în ce priveşte manifestările la care participă armata şi preşedinte, dacă voia să fie băgat în seamă, trebuia să se aşeze lângă şeful statului major al armatei

Eu în calitate de comandant al armatei nu mă duc lângă un civil care azi e sau nu, ci mă duc lângă comandantul armatei.”

UPDATE Gest de sfidare al lui Băsescu față de Ponta/ Ponta și Băsescu, prima întâlnire față-n față după scandalul ”Ponta- ofițer SIE”

3 comentarii la “Traian Băsescu îl mai taxează o dată pe Victor Ponta pe tema ofițerului acoperit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *