Skip to content
Politică

Băsescu, acuzat că exportă scandal la Bruxelles

Prin intermediul unei declarații de presă, deputatul PSD Ana Birchall îl acuză pe Traian Băsescu că „generează şi exportă scandal la Bruxelles în dauna interesului naţional”. 

Aceasta afirmă că este imposibil ca un șef al unui stat „să acţioneze în interesul său politic personal, sabotând interesul României”.

„Traian Băsescu şi ai lui generează şi exportă scandal la Bruxelles în dauna interesului naţional. Este inadmisibil ca un şef de stat să acţioneze în interesul său politic personal, sabotând interesul României printr-o lipsă totală de respect faţă de instituţia pe care o conduce, de legile în vigoare şi de normele constituţionale. Într-o Uniune Europeană destul de frământată şi într-un context regional complicat, în care România trebuie să fie un pilon de stabilitate, Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi ceilalţi auto-intitulaţi ‘politruci’ care susţin şi continuă regimul lui Traian Băsescu fac un rău enorm României, afectând imaginea ţării noastre, subminând interesul naţional, de a obţine un important portofoliu de comisar europea”, a transmis Ana Birchall. 

Referitor la scrisoarea transmisă de liderii ACL președintelui PPE, Joseph Daul, dar și președintelui ales al Comisiei Europene Jean- Claude Juncker, deputatul PSD afirmă că „gestul liderilor ACL reprezintă un act de profundă iresponsabilitate, în dauna interesului naţional”.

„Gestul liderilor ACL reprezintă un act de profundă iresponsabilitate, în dauna interesului naţional, o palmă dată României în stilul lui Traian Băsescu. În loc să se alăture eforturilor Guvernului de a negocia un important portofoliu, într-o competiţie dificilă cu celelalte state europene, gestul ACL de a submina interesul naţional, cu jalbe superficiale şi telefoane date de Băsescu reprezintă un act de profundă iresponsabilitate.

Dacă Traian Băsescu şi ai lui s-au prezentat ani de zile drept vajnici apărători ai respectării Constituţiei şi a procedurilor legale, mă întreb de ce zilele acestea nu cer audierea ambilor candidaţi pentru postul de comisar european? Răspunsul este simplu: pentru că interesul lor este să provoace scandal, indiferent de consecinţele care se vor răsfrânge asupra României. Oare nu e importat să primeze interesul naţional şi nu interesele mărunte de partid? Consider că legea în România trebuie respectată. Reamintesc faptul că, potrivit legii 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, dreptul de a nominaliza comisarul european aparţine exclusiv Guvernului”, a spus Birchall. 

Totodată, Ana Birchall a declarat că „dacă România va pierde această şansă, aşa cum s-a mai întâmplat din nefericire, în trecut, se datorează exclusiv echipei Iohannis – Băsescu”.

„Atât timp cât preşedintele Jean-Claude Juncker nu a anunţat în mod oficial cabinetul său, gestul lui Traian Băsescu, Klaus Iohannis şi al celor de la ACL este pur şi simplu inconştient. Este încă o dovadă că Traian Băsescu şi ai lui continuă să facă rău României, urmărindu-şi agenda pur personală, în dauna interesului naţional. Ce este mai important, persoana sau portofoliul pe care România îl va obţine? Dacă România va pierde această şansă, aşa cum s-a mai întâmplat din nefericire, în trecut, se datorează exclusiv echipei Iohannis – Băsescu. Cred că toţi politicienii responsabili din această ţară trebuie să condamne asemenea acte ale lui Iohannis – Băsescu”, a conchis deputatul PSD, Ana Birchall. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *