Skip to content
Politică

Băsescu, acuze dure la adresa PSD: Prin tradiţie, fură în secţiile de votare

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că PSD ”şi-a făcut o tradiţie să fure” în secţiile de votare. El îi acuză pe social-democraţi că la referendumul din 29 iulie 2012 au furat două milioane de voturi, motiv pentru care Liviu Dragnea are acum o condamnare.

„Este o condamnare (pe numele lui Liviu Dragnea) pentru că a furat voturi. Nu puteţi să îi acoperiţi la o fraudă de două milioane de voturi. Au băgat mai multe voturi decât oameni la vot. La vot au fost vreo şase milioane. Frauda evaluată este pe circa două milioane de euro. (…) PDL nu a furat la alegeri, dar PSD prin tradiţie fură în secţiile de votare. PDL a fost un partid corect”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a adăugat că „în momentul de faţă sunt doar două partide care au structurile necesare pentru a lansa un preşedinte: PSD şi PNL, precizând că se referă la PNL nu prin structurile lui, ci prin ale fostului PDL.

El a afirmat că Liviu Dragnea ar putea candida la alegerile prezidenţiale, „dacă până la urmă se dau ordonanţele lui tudorel Toader, ca să îl albească, pentru că dacă vor trece ordonanţele, pentru că are o condamnare”. Întrebat dacă la următoarele alegeri prezidenţiale va exista posibilitatea de fraudare a votului, Băsescu a susţinut că dacă nu vor exista camere de supraveghere va exista această posibilitate.

„Da, cu o singură condiţie: dacă nu va exista cameră de luat vederi în secţia de votare. Fraudă cu număr de voturi nu s-ar mai putea face, pentru că va funcţiona din nou sistemul cu suoravegherea buletinelor, a cărţilor de identitate. Singurul moment în acre se poate produce frauda, dar la dimensiuni mici este când se numără voturile. Dacă în secţia de vtare va fi o cameră de luat vederi nu se va mai putea fura nici acolo. Dacă avem în fiecare clasă în care dau copiii bacalaureatul am putea să avem cu uşurinţă şi la alegeri, pentru că acele camere sunt în şcoli, secţiile de votare sunt în şcoli…Deci dacă se pune cameră avem şansa să fie un număr corect”, a conchis Băsescu.

În opinia sa Laura Codruţa Kovesi nu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale din partea USR-PLUS şi că aceasta nu va intra în cursa pentru Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *