Skip to content
Politică

Băsescu, aliatul de nădejde al PNL-ului? Șerban Nicolae: „Miza pentru Capitală este foarte mare”

Băsescu, aliatul de nădejde al PNL-ului? Șerban Nicolae: „Miza pentru Capitală este foarte mare”.

Astfel, prezent în editia de duminică a emisiunii „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu tudor, senatorul PSD Șerban Nicolae a explicat că este posibil ca în imaginea PNL să revină voci mai vechi din PDL.

„Miza PNL pentru Capitală este foarte mare. În acest context, cei care vor câștiga alegerile locale din partea PNL vor fi cei care se vor așeza la masă. Ludovic Orban a mai încercat să candideze la șefia PNL. Vor reveni în formă probabil Boc, Falcă, Hava, în dauna vechilor liberali, ceva mai puțin vizibili. În acest context, în care Predoiu spunea că nici Băsescu nu mai este așa de urât, probabil și acesta din urmă se visează liderul drepti în România. Ca PSD-ist niciodată nu mă bazez pe naivitatea electoratului, sunt alegeri locale, ține de administrație locală. Vă aduceți că în 2000 PSD a câștigat primăriile de sector, dar Traian Băsescu a câștigat Primăria Generală. Patru ani de zile, Bucureștiul a fost sfâșiat între un Consiliu al PSD și Traian Băsescu, fără proiecte, fără viziune, dar în poziție cheie la Capitală. Nu cred că participarea la vot va fi spectaculoasă, bucureștenii sunt în general la jumătate, ca participare la vot, dar cred că va fi firesc ca PSD să își consolideze această poziție”, informează Antena3.ro

Mai mult, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, prezent în emisiune, a explicat, la rândul său, că partidul pe care îl reprezintă nu va face alianță cu Traian Băsescu.

“Sondaje au existat și modul în care ele sunt expuse public se înțește de fiecare dată cu fiecare ciclu electoral. Eu știu că în cel mai recent ciclu electoral PSD se pregătea cu popcorn și Coca-Cola. Se vede clar că PSD este un partid care are probleme grave cu DNA-ul. Cât despre Traian Băsescu, este doar un exercițiu de imagine. Traian Băsescu va înregistra și de data aceasta același eșec pe care l-a avut cu PMP. Cătălin Predoiu își manifesta deschiderea față de orice proiect de dreapta, nu a spus că va face aliană cu Traian Băsescu. A fost o decizie de partid, de limitare a oricărei conexiuni cu Traian Băsescu. Electoratul de dreapta este prezent și noi considerăm că votul util acordat drepti este votul pentru PNL. Se vede clar, din toate sondajele. Traian Băsescu nu este un om de dreapta, Traian Băsescu este un cameleon politic. Traian Băsescu vorbin despre justiție sau atentate teroriste la metrou, nu este un om de dreapta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *