Skip to content
Politică

Băsescu aruncă toate scenariile politice în aer: „Vă asigur că..”

Fostul președinte al României aruncă scenariile politice în aer.

Astfel, aflat duminică, la Craiova pentru lansarea candidatilor pentru alegerile locale din iunie, fostul președinte a făcut declarații incendiare privind obiectivele sale politice.

„Aş vrea să spulber anumite teorii în ceea ce mă priveşte: vreau să ştiţi că eu nu vreau să mai obţin nimic de la politică, nu mai am obiective politice pentru mine. Aveam însă cunoştinţe şi înţelegerea faptului că România avea nevoie de un partid nou care să preia ştafeta tranziţiei, să ducă ţara către dezvoltarea aceea definitivă, temeinică, competitivă. Aveam două variante: să scriu ceea ce am învăţat şi să las între coperţile unei cărţi ca memorii ale unui fost ministru, ale unui fost primar general, ale unui fost preşedinte de ţară sau să transfer toată experienţa aceasta formidabilă a douăzeci şi ceva de ani de politică unui partid. Am considerat că cel mai bun lucru este să transfer către un partid ceea ce ştiu, să transfer şi informaţia a ceea ce este bine să faci în politică şi, mai ales, ce nu este bine să faci în politică şi în felul acesta să creăm un partid care să nu mai treacă prin experienţele prin care au trecut partidele tranziţiei, să facă numai ceea ce trebuie făcut. Vă asigur că acesta este obiectivul meu: să transfer către acest partid toată experienţa pe care am acumulat-o şi am convingerea că voi reuşi să şi ating acest obiectiv alături de dumneavoastră”, a spus Băsescu, la lansarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară din judeţul Dolj la alegerile locale.

Mai mult, Băsescu le-a cerut candidaţilor PMP să aibă mentalitate de învingători, să îşi dorească să fie primul partid din România după alegerile locale, informează Agerpres.ro

„Important este ca noi, cei care intrăm în competiţie electorală, să vrem să fim primii. Vă rog să mă credeţi că experienţa mea, şi cea profesională, a avut ca motor exact această mentalitate: de om care vrea să câştige. (…) Am intrat în politică şi toată lumea spunea în 2000: „N-are nicio şansă”. Ei nu ştiau că eu nu băteam la Primăria Capitalei cu Sorin Oprescu pentru locul II. Eu aveam şansa mea. Şi am arătat că în turul II am reuşit să răstorn un rezultat de 46, pentru el, la 16 pentru mine, şi să-l fac 52 pentru mine. Am intrat în competiţie cu Năstase la Preşedinţie. Nimeni nu ar fi crezut că puteam să câştig Preşedinţia. Dar eu am vrut şi am crezut în şansa mea. Politica este şi un lucru de spirit de învingător”, le-a spus Băsescu membrilor PMP din Dolj.

8 comentarii la “Băsescu aruncă toate scenariile politice în aer: „Vă asigur că..”

  1. Daca romanii sunt destepti, acest partid care are drept carte de capatai experienta lui Basescu, trebuie sa fie sortit esecului. Cu o asa experienta….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *