Băsescu așteaptă în penthouse decizia în procesul evacuării din vila de protocol

Sursa foto : Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Judecătoria Sectorului 1 urmează să pronunțe hotărârea pe fond în procesul în care Traian Băsescu se judecă cu RA-APPS pentru anularea notificării de evacuare din vila de protocol din strada Gogol. Băsescu a părăsit această reședință, după ce ÎCCJ l-a declarat definitiv colaborator al Securității.

Alegerile europarlamentare din acest an nu-l mai regăsesc pe „Petrov” pe listele de candidați ale partidului pe care l-a fondat, Partidul Mișcarea Populară. Retragerea, în vară, de la Bruxelles înseamnă o pagubă de peste 230.000 de euro pe an pentru fostul președinte, reprezentând indemnizația de europarlamentar, suma forfetară și diurna de deplasare și de misiune.

Pe data de 8 februarie 2024, ar trebui să fie pronunțată soluția pe fond în procesul  pe care Traian Băsescu l-a intentat, de mai bine de un an, Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), deschis încă din data de 5 decembrie 2022, pentru anularea notificării 2237 din 28 martie 2022, prin care instituția guvernamentală citată l-a evacuat pe fostul președinte al României din vila de protocol pe care acesta a obținut-o după terminarea celui de-al doilea mandat la Palatul Cotroceni, în anul 2015.

În baza Legii 406/2001, privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului, Băsescu a beneficiat, începând cu data de 19 februarie 2015, de dreptul de folosință gratuită a locuinței pentru celebrul imobil situat în strada Gogol, la numărul 2, din Sectorul 1 al Capitalei.

Însă la data de 23 martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în dosarul 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de Traian Băsescu împotriva hotărârii din data de 20 septembrie 2019, pronunțată de Curtea de Apel București, când a fost admisă acțiunea formulată de Colegiul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) și când a fost constatată calitatea de colaborator al Securității a lui Traian Băsescu, fost președinte al României în perioada 2004 – 2014.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: