Băsescu vrea reintroducerea stagiului militar obligatoriu

Sursa foto : Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu consideră că există o singură soluţie pentru a crea un număr suficient de militari şi anume reintroducerea stagiului militar obligatoriu.

Traian Băsescu a fost întrebat marţi, la Digi 24, cum i se pare faptul că după doi ani de război la graniţă România nu are rezervişti şi nu produce muniţie NATO.
”Rămânem cu o singură soluţie pentru a crea un număr suficient de militari, reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ştiu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră. Uitaţi-vă până şi la Ciolacu, care sunt convins că nu înţelege mare lucru, el când îl cauţi spune avem asigurată securitatea de cea mai puternică alianţă militară din istorie, de NATO. Da, numai că domnul Ciolacu nu ştie că ai obligaţia să te poţi apăra câteva luni până când vin forţele NATO să te ajute”, a explicat Băsescu.
El a adăugat că, în cazul unei invazii, ai nevoie să rezişti 45 – 60 de zile până vin ajutoarele de la NATO.
“În cazul unei invazii, ce înseamnă 2.000 de puşcaşi marini la Kogălniceanu şi 1.000 de militari străini la Cincu sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care îţi permită să rezişti 45 – 60 de zile până când NATO îşi mobilizează resursele de război să te poată ajuta. Sigur, la summit-ul din Ţara Galilor din 2014 s-a stabilit formarea acestor forţe rapide, dar nici o forţă rapidă nu vine mai devreme de zece zile pe teritoriul României şi vine la dimensiuni reduse şi nu la dimensiunile la care să poţi face faţă unui atac masiv, spre exemplu, din partea Federaţiei Ruse”, a mai declarat Băsescu.
El a precizat că preşedintele nu mai poate bloca bugetul pe motiv că Guvernul nu a alocat suficiente resursei Armatei din cauza unei decizii a Curţii Constituţionale.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL