Skip to content
Politică

Băsescu bate gongul la final de spectacol Microsoft. Dezvăluiri explozive

reporterntv.ro

Fostul președinte al României Traian Băsescu bate gongul la final de spectacol Microsoft. Politicianul a făcut dezvăluiri explozive legat de dosarul care s-a finalizat, luni, cu condamnări definitive la închisoare cu executare.

Șeful PMP a avut, luni după-amiază, o intervenție telefonică la România TV, în care a declarat că nu are convingerea sau informația „sau să știu despre obiceiul ca toți miniștrii să susțină campaniile electorale”, așa cum acuzase fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu.

CITIȚI ȘI: Gabriel Sandu aruncă bomba: toți miniștrii, obligați să dea ȘPAGĂ la partid

Refuzând să comenteze condamnările de astăzi (precizând că la fel se abținuse în cazul fostului frate, Mircea Băsescu, trimis la închisoare în dosarul Bercea Mondial), Traian Băsescu a amintit că a avut „frecvente ieșiri în cei 10 ani ca președinte, în care am spus că una din marile probleme este finanțarea campaniilor electorale, care se face de către oameni de afaceri”.

În continuare, președintele PMP a recunoscut că banii pe care Gheorghe Ștefan (zis Pinalti), Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru (zis Niro) i-au luat de la mituitorii-denunțători Claudiu Florică și Dinu Pescariu „s-au dus în campaniile electorale, inclusiv în a mea”.

Partea cea mai importantă a declarației lui Traian Băsescu s-a referit la faptul că toate partidele ar fi primit finanțări din șpaga de la cei doi reprezentanți ai Microsoft în România.

„Dacă procurorii sau judecătorii ar fi vrut să ia fișele de însoțire a containerelor care au venit din China în 2009 și 2008, ar fi constatat că sunt geci având culoarea roșie, portocalie și galbenă. Aici, nu discutăm despre niște oameni care au dus bani într-un anumit loc; au susținut toate partidele. Oamenii ăștia n-au primit toți banii cu care sunt înregistrați în denunțuri. Florică și Pescariu nu le-au dat toți banii – i-au împărțit cu ei. (…) Informațiile acestea cu containerele le-am primit din Portul Constanța, după ce mi-am terminat mandatul. Dacă procurorii și judecătorii vroiau să găsească banii cheltuiți, se duceau în arhiva Vămii Constanța și găseau fișele de însoțire ale containerelor. S-au descărcat și pe la Târgu Mureș, și pe la Suceava, și pe la București. În containere, erau geci de toate cele 3 culori: galben, roșu și portocaliu. Erau foarte înfrățiți acești oameni de afaceri care au finanțat campania din 2009”, a mai zis Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *