Skip to content
Politică

Băsescu bate obrazul Parchetului General că blochează ancheta parlamentară

bzi.ro

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, bate obrazul Parchetului General că blochează ancheta parlamentară asupra alegerilor prezidențiale din anul 2009.

Senatorul a declarat luni la Parlament că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) a făcut un joc, blocând verificările comisiei parlamentare, precum și că procurorii ar trebui să îi audieze pe toţi cei care erau la Oprea acasă în noaptea alegerilor, scrie Mediafax.

CITIȚI ȘI: Dezvăluirile lui Andronic nu rămân fără ecou: Parchetul General a deschis dosar

„Ştiu sigur că, în conformitate cu decizii ale CCR, o comisie parlamentară nu poate obliga pe cineva să se prezinte în faţa ei. Problema este că, din punct de vedere eficienţă, cei care sunt în Parchet, la servicii puteau foarte bine să nu se prezinte. Din acest motiv eu am susţinut la un moment dat că ar fi bine să fie o anchetă a Parchetului. Acum însă momentul în care au anunţat începerea unei anchete la parchet mi se pare nepotrivit, pentru că ştim cu toţii că în momentul în care parchetul preia o anchetă, trebuie să înceteze ancheta parlamentară. Se pare că Parchetul General a făcut nişte jocuri: după ce s-a votat înfiinţarea comisiei, au anunţat că încep o anchetă, deci este clar că a fost blocată comisia parlamentară, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a mai afirmat că a cerut o anchetă a procurorilor din prima zi a scandalului provocat de dezvăluirile consultantului politic Dan Andronic, dar „nu s-a întâmplat nimic. Reacţia a apărut abia azi. Deci e clar că e un joc”.

Parlamentarul PMP și-a exprimat speranța ca ancheta procurorilor să confirme ceea ce a confirmat renumărarea voturilor nule – anume că, dintre 134.000 de voturi nule, s-a constatat că i se furaseră 3000 de voturi.

„Sper ca această anchetă să reuşească să afle şi câte voturi s-au furat dintre cele declarate valabile în defavoarea mea”, a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar putea fi chemată la audierile procurorilor, fostul şef al statului a răspuns: Nu ştiu, acum eu ce să spun? Procurorul general sau procurorul de caz va avea decizia”.

„De bună seamă, cei care au fost la Oprea în casă ar trebui să fie chemaţi să spună de ce erau acolo, pentru că ei erau în timpul serviciului, într-un moment critic al alegerilor, perioada de numărare a voturilor şi de transport a sacilor cu buletine de vot către Birourile electorale judeţene. Deci trebuiau să fie la post la serviciu în biroul lor conectaţi la toate realităţile în caz că se întâmplau incidente şi nu la Oprea la cină. La cină cam târzie ce-i drept, că înţeleg că au început după ora zece”, a continuat Traian Băsescu.

El a mai spus că s-a obişnuit să fie chemat la audieri în fiecare săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *