Skip to content
Politică

Băsescu îi desființează pe Iohannis și Ponta. „Corupți. Își trimit panaramele parlamentare la TV”

" "

Președintele Traian Băsescu a ieșit la atac în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, afirmând că nu va susține candidatul PSD sau ACL la Președinție, ci doar candidatul PMP, pe Elena Udrea.

Băsescu a afirmat că Ponta și Iohannis sunt corupți și mincinoși.

" "
" "

„Ponta cu propagandiștii lui, pe de altă parte ACL sau PNL cum se numește acum, și una și alta din tabere încearcă să mă aloce celeilalte tabere.

PSD spune că sunt în înțelegere cu Iohannis, PSD si toți propagandiștii lor, ACL cu toți propagandiștii lor (oameni care au pretenția că sunt de dreapta, deși unii din ei până acum două luni nu știau cât de drăguți și cât de dulci să fie cu Ponta)  dar , acești oameni acum găsesc o cale să propage mesajul că președintele e în înțelegere cu Ponta.

O să-i dezamăgesc și pe unii și pe alții. Nu susțin și nu voi susține pe Ponta, nu susțin și nici nu-l voi susține pe Iohannis. Motivul pentru amândoi  poate fi rezumat în două cuvinte: Amândoi sunt mincinoși, amândoi sunt corupți, nu mai vorbim de oportunismul care îi caracterizează pe amândoi.

Rămân consecvent în a susține candidatul PMP pe doamna Elena Udrea pentru că e un om corect, un om care nu minte, un om care a făcut ceva când a fost ministru. De ce îi consider pe cei doi și mincinoși și corupți: păi, să o luăm puțin cu domnul Ponta. Mincinos: până de curând, am master la Catania, acum nu mai e în CV-ul oficial. După ce și-a dat seama că a scris o minciună. Ponta e doctor, altă minciună: a plagiat. Domnul Ponta e corupt”, a declarat Băsescu de la Palatul Cotroceni.

Acesta și-a continuat șirul de argumente, aducând în discuție privatizarea CFR Marfă:

„Privatizarea CFR Marfă, când a încercat să bage pe seama CSAT-ului o decizie comercială legată de atribuirea de către Gruia Stoica a privatizării CFR Marfă. Gruia Stoica are ceva probleme astăzi, dar era partenerul dorit de coruptul Victor Ponta. Declarația de avere: Ponta, împreună cu soția reușesc să îl ajungă la numărul de case pe sfântul Iohannis. Dacă ne uităm la Iohannis, constatăm că e politruc. E declarația domniei sale, nu a mea. Azi se dă mare om de dreapta când în vara lui 2012 era mână în mână cu Ponta, Voiculescu și Antonescu. Un oportunist care minte. Suspendarea din 2012 îi leagă definitiv în sufletul meu ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept și au fost gata pentru o lovitură de stat”, a continuat Băsescu.

„Cum îți permiți să riști situația dreptei? Știind că ai probleme cu justiția?”, a mai spus Băsescu despre Klaus Iohannis.

Președintele Traian Băsescu le-a trasat și câteva teme de campanie prezidențiablilor, explicând că dacă ar fi candidat la Președinție, s-ar referi la consilidarea justiției în România dar și consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

„Resping orice afirmație a propagandiștilor prin care încearcă să spună că din cauză că se bagă președintele, nu se vede Iohannis. Nu se vede pentru că e oportunist. Vrea să-și pună o pălărie care deja i-a căzut pe ochi (..) Dacă aș fi candidat, eu m-aș referi la poziția României cu privire la consolidarea justiției, m-aș referi la un lucru pe care astăzi prin atitudine, candidații îl pun sub semnul întrebării, consilidăm sau nu parteneriatul strategic cu SUA? E un lucru la care trebuie să răspundă toți candidații. Sau ne orientăm spre Berlin, după părerea unora, sau ne facem un ghiveci așa puțin cu Rusia, puțin cu SUA, puțin cu China? România e într-o criză de credibilitate după lovitura de stat din 2012. Cu tot pactul meu de coabitare n-am reușit să conving că actuala putere e o putere care ar putea consolida statul de drept”; a mai spus Băsescu.

 „Își trimit toate panaramele parlamentare seară de seară la TV să discute despre Băsescu în loc să vorbească despre probleme reale”, a mai susținut Băsescu.

„Eu astăzi v-am spus cu steagurile în spate că nici Ponta, nici Iohannis nu sunt o soluție pentru România și că e o decizie pe care românii o vor regreta la câteva luni”, a încheiat Băsescu.

5 comentarii la “Băsescu îi desființează pe Iohannis și Ponta. „Corupți. Își trimit panaramele parlamentare la TV”

  1. Sunt convins ca spusele preşedintelui vor fi analizate în cele mai mici amănunte, atât de adversari, cât şi de suporteri. Eu aş dori doar să-i atrag atenţia, chiar înţelegându-i frustrarea generatoare de furie, că n-a fost foarte inspirat în expresia „Își trimit toate panaramele parlamentare seară de seară la TV să discute despre Băsescu”. Aş zice că, vorbind de trimiterea de „panarame”, fie la TV, fie chiar în cursa prezidenţială, pentru a „discuta despre Băsescu” a (cam) vorbit de funie în casa spânzuratului.

  2. Nu vad unde e „desfiintarea”! Sunt parerile sefului statului despre doi politicieni aflati in fruntea sondajelor in actuala campanie electorala.E liber sa spuna ce vrea,totul e daca asertiunile sale ajung si sunt receptate de electorat.Daca opinia autoarei ca astfel de atacuri desfiinteaza,presedintele tarii era demult terminat si uite ca n-a fost asa 10 ani.Daca mai traia Descartes ar fi spus ca totul nu este decat o metoda,utilizata in indeplinirea unui scop si atata tot.Asa ca „sa lasam timpul sa-si indeplineasca treaba”.Pe frontonul Ministerului britanic de externe sta scris:asteapta si priveste !Ca atare,arbitrul suveran e cel care introduce buletinul in urna.E tocmai rezultatul (fructul)acestei asteptari,care lamureste cine a avut dreptate.Nu mai e mult si vom afla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *